Black Arrows oefenen tegen Luxemburg

De Black Arrows, de Belgische nationale dames handbalploeg, spelen aanstaande zondag in Luxemburg een oefenwedstrijd tegen Luxemburg. Het is de eerste wedstrijd van de nieuwe bondscoach Laurent Worm. De Fransman volgde in september Linde Panis op. Deze vriendschappelijke wedstrijd is een eerste van in totaal drie interlands. Deze oefenwedstrijden passen in de verdere ontwikkeling van het team.

Laurent Worm is gepokt en gemazeld door het handbal. De Fransman heeft in eigen land een heel parcours afgelegd en is momenteel in België aan de slag als trainer van DHT Middelkerke-Izegem. “Ook al komen we nog maar net kijken, ambitieus zijn we zeker wel” zegt Laurent Worm vastberaden. “De wedstrijden die we spelen willen we uiteraard winnen maar er is meer. We willen mooi, snel en technisch handbal spelen en op die manier goede resultaten neerzetten zodat de Black Arrows op termijn hun plek in het sportlandschap afdwingen.”

Het is al van maart geleden dat de Black Arrows nog eens een oefenwedstrijd speelden. Hoog tijd dus voor de nieuwe sportieve staf om hun internationals nog eens bij elkaar te brengen. “Het is best een spannend moment” zegt Conny Schepers, assistent bondscoach van de Black Arrows. “Alles en iedereen is nieuw. Vanaf nu beginnen bouwen aan de toekomst. Morgen staan we voor het eerst samen op het veld om te trainen. Zondag is er de wedstrijd tegen Luxemburg. De komende wedstrijden willen we gebruiken om de spelersgroep beter te leren kennen. We hebben nu een ruime selectie en iedereen zal de nodige speelminuten krijgen waarna we de prestaties samen kunnen evalueren. Op termijn is het de bedoeling om naar een vaste kern toe te werken.”

De laatste wedstrijd tegen Luxemburg dateert van 2004. Toen wonnen de Belgen met duidelijke 32 – 16 cijfers. Op 17 en 19 december spelen de Black Arrows een dubbele vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Staten die momenteel in volle opbouw zijn naar de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Na de 3 interlands volgt op vrijdag 29 en zaterdag 30 december een stage te Raalte.