Speler en Speelster van het jaar – eerste stemronde

Op 1 juni 2018 wordt, in samenwerking met Stad Sint-Truiden, Stayen en Het Belang van Limburg, ‘Het Gala van de Speler en Speelster’ georganiseerd. Deze feestelijke afsluiter gaat door op Stayen. Vanaf vrijdag 15 december kan er gestemd worden en dat tot en met zondag 21 januari.

De uitverkiezing van de Speler en Speelster van het jaar in het handbal werd vorig seizoen in een nieuw kleedje gestopt. Ruim 300 aanwezigen woonden de gala avond op Stayen bij en zagen Nele Antonissen en Arber Qerimi als laureaten gehuldigd worden. Daarnaast werden ook de doelman en doelvrouw van het jaar gehuldig, de trainer (damesteams en herenteams) van het jaar, de Liga speler en speelster van het jaar en het scheidsrechtersduo van het jaar. De prijzen en het format blijven behouden en ook dit jaar zal er aandacht zijn voor G-Sport en de nationale selecties.

Net als vorig jaar werken we met twee stemrondes. Eén halfweg de play-offs bij de heren en één op het einde van het jaar. NU dus!

In de eerste stemronde kunnen alleen spelers en stafleden uit de BENE-League en nationale reeksen stemmen. Bij de tweede stemronde komen daar ook de liga spelers en speelsters bij. Stemmen kan vanaf vrijdag 15 december, net voor de laatste speeldag, tot en met zondag 21 januari middernacht, net na de eerste speeldag van 2018.

Er kan niet alleen gestemd worden voor de Speler en Speelster van het jaar maar ook voor de andere categorieën:

Doelman van het jaar | Doelvrouw van het jaar
Trainer (herenteams) van het jaar | Trainer (damesteams) van het jaar
Liga speler van het jaar | Liga speelster van het jaar
Scheidsrechterduo van het jaar

De speler en speelster van het jaar wordt gekozen door de spelers en speelsters alsook de sportieve stafleden die aangesloten zijn bij de VHV en LFH. Het is jullie prijs. Een prijs voor en door de spelers.