Polen te sterk voor verdienstelijke M20

De Young Red Wolves hebben hun eerste wedstrijd van het internationaal handbaltornooi in Herstal verloren van Polen. Bij de rust was het 14 – 21 in het voordeel van de Polen. De wedstrijd eindigde op 32 – 38. In de andere wedstrijd versloeg vicewereldkampioen Spanje Litouwen met 37 – 18. Vanavond neemt België het om 20.15 u op tegen Litouwen.

“We hebben een verdienstelijke partij gespeeld” zegt bondscoach Jean-Christophe Hougardy. “We verliezen van een ploeg die, in vergelijking met ons, een pak internationale ervaring heeft. 11 van de 16 spelers namen deel aan het WK in Georgië. Polen ging fel van start en wij vonden niet meteen een antwoord. Aanvallend verliep alles volgens plan. De spelers hebben hun opdracht tot in het kleinste detail uitgevoerd. De volledige staf is daar bijzonder fier op. Gaandeweg zijn wij in de wedstrijd gegroeid, gingen we de duels aan met de fysiek sterkere Polen en konden we bij momenten rivaliseren met Polen.  Als je het resultaat van de tweede helft apart bekijkt winnen we met één doelpunt verschil. We hebben in die tweede helft ook een tijdje met 7 veldspelers gespeeld en ook die opdracht werd zeer gedisciplineerd uitgevoerd. Ik hoop dat de spelers veel uit deze wedstrijd geleerd hebben en dat ze er sterker zullen uitkomen.”

Vanavond spelen de Young Red Wolves tegen Litouwen. Afspraak om 20.15 u in sporthal La Préalle, rue Emile Muraille 158 te Herstal.