Red Wolves gaan zondag voluit voor winst

De nationale mannenhandploeg spelen zondag hun vierde WK kwalificatiewedstrijd in en tegen Griekenland. De Belgen versloegen donderdagavond in Sportoase Leuven Griekenland met 33 – 28. In de andere groepswedstrijd ontvangt Nederland zondag Turkije, leider in groep 5.

Vrijdagochtend stond bij de Red Wolves in het teken van recuperatie. De spelers trokken naar het zwembad om nadien in hun uitvalsbasis Elewijtcenter maximaal te recupereren in een ijsbad. “Na zo’n intense wedstrijd is dat toch wel nodig” aldus bondscoach Yerime Sylla. “Deze namiddag werken we nog een training af waarna we richting Schiphol trekken om morgen in alle vroegte af te reizen naar Thessaloniki. Ik heb vannacht de beelden van onze wedstrijd tegen Griekenland nog eens bekeken om te begrijpen waarom we in het begin niet in de match zaten. Nadien heb ik ook nog even de beelden van de Nederlanders tegen Griekenland bekeken. In vergelijking met die wedstrijd waren er gisteren 10 Grieken afwezig waaronder hun topschutter. Op dit moment hebben we totaal geen zicht met welke ploeg Griekenland zondag zal aantreden. Maar voor ons wijzigt er niets. Wij moeten die match winnen en als we ook de twee resterende wedstrijden winnen plaatsen we ons voor de barragematchen van juni. Tom Robyns zal er omwille van professionele redenen zondag niet bij zijn in Griekenland. Hij wordt vervangen door Pieter Strauven.”

“Zondag wordt het een heel belangrijke wedstrijd” weet ook Julien Devisch. “Het voordeel van de wedstrijd van gisteren is dat we onze tegenstander toch al wat beter kunnen inschatten. We moeten absoluut vermijden dat we ons in het begin laten verrassen zoals dat gisteren het geval was.”

“Na een match is het altijd moeilijk om de slaap te vatten” zegt Simon Ooms. “De nachtrust was niet optimaal maar na de training van vanavond kunnen we rusten en recupereren. De zege van gisteren zorgt voor vertrouwen maar we houden de voetjes op de grond. We beseffen maar al te goed dat er na gisteren nog 3 matchen moeten gewonnen worden. Te beginnen nu zondag in Thessaloniki.”

Griekenland – België wordt zondag om 17.00 u lokale tijd, 16.00 u Belgische tijd gespeeld in een sporthal in Thessaloniki met een capaciteit van 1000 plaatsen.