Red Wolves winnen nu ook in Griekenland

De nationale handbalploeg de Red Wolves hebben zondagnamiddag Griekenland verslagen met 24 – 26. Na een barslechte eerste helft ging de Belgen rusten met een 14 – 9 achterstand. In de tweede helft gingen de Belgen erop en erover met een 24 – 26 eindstand tot gevolg. In de andere wedstrijd in groep 5 verloor Turkije in Nederland dat nu opnieuw leider is. Aanstaande woensdag spelen de Belgen in Leuven tegen Turkije.

In de eerste helft was het meer dan 3 minuten wachten op een doelpunt. Via een strafworp kwam Griekenland op voorsprong. Beide doelmannen eisten in de beginfase de aandacht op. Loizos schudde op schoten van Qerimi, Devisch en Bolaers enkele reddingen uit zijn mouw terwijl Kedziora de kwaliteit van het doelhout testte.  De Belgen haalden in de eerste helft nooit hun niveau en alles wat fout kon lopen liep fout: doelkansen missen, foute wissels, balverlies met als gevolg dat de Red Wolves tegen een achterstand van 8 goals aankeken, 14 – 6. Met de rust in zicht milderden De Beule en twee keer Kedziora via strafworp tot 14 – 9.

Een heel ander spelbeeld in de tweede helft die wel nog begon met een misser van Damian Kedziora maar nadien haalden de Red Wolves eindelijk hun niveau en groeiden ze in de wedstrijd. De Griekse keeper toverde nog enkele stevige reddingen uit zijn mouw maar dan zette Thomas Bolaers met twee goals de remonte in. Cauwenberghs en Qerimi zorgden ervoor dat na goed een kwartier spelen de stand in evenwicht was, 17 – 17. Drie minuten later bracht De Beule de Belgen voor het eerst op voorsprong. De aangeslagen Grieken keken in geen tijd tegen een achterstand van 3 goals aan, 18 – 21. Met de steun van het thuispubliek kwamen de Grieken toch nog terug in de wedstrijd. Een misser van de Belgen en een vlijmscherpe counter later stond het 22 – 23. In een razend spannend slot bleven de Belgen overeind en wonnen ze uiteindelijk met 24 – 26.

Dankzij deze overwinning klimmen de Belgen naar de tweede plaats in groep 5 en volgen ze op één punt van leider Nederland. Turkije heeft net als België 5 punten. Aanstaande woensdag spelen de Belgen in Sportoase Leuven tegen Turkije. Nederland speelt donderdag in Griekenland.