Red Wolves willen ook winnen van Turkije

De Red Wolves spelen woensdagavond hun 3e interland in 6 dagen. In hun vijfde van in totaal zes WK kwalificatiewedstrijden is Turkije de volgende tegenstander. Als de Belgen morgen winnen komen ze aan de leiding in groep 5. Nederland speelt donderdag op verplaatsing in Griekenland.

De Red Wolves zijn halfweg hun missie. Twee van de vier marathonritten werden gewonnen. Blijven er twee belangrijke over. Morgen in Sportoase Leuven tegen Turkije. Zondag in en tegen Nederland. “Eerst is er de wedstrijd van morgen tegen Turkije. Ik ben blij dat we zonder blessures teruggekeerd zijn uit Griekenland” zegt bondscoach Yerime Sylla. “Gisterenavond zijn we meteen begonnen met de recuperatie. Sauna, ijsbaden en massage. We hebben een kleine staf waar iedereen zijn taken kent. Het is een goed geoliede machine en dat komt het team ten goede. Dankzij die goede recuperatie hadden de spelers deze ochtend geen zware benen en kon er voluit getraind worden in functie van de wedstrijd van morgen. Net als de twee vorige wedstrijden is ook morgen de opdracht klaar en duidelijk. Als we de volgende horde willen nemen moeten we Turkije verslaan. Over de ploeg van morgen ga ik geen uitlatingen over doen. Iedereen is fit. Dit is het ideale scenario waar ik vooraf op gehoopt had. We staan op dit moment tweede in de groep en die plaats moeten we minstens vasthouden in aanloop van de wedstrijd tegen Nederland aanstaande zondag. Onze twee vorige wedstrijden hebben we gewonnen. Nu is het op naar de volgende wedstrijd want ook die willen en moeten we winnen.”

“We hebben deze ochtend goed getraind” zegt Benoit Neuville. “De sfeer in de groep is optimaal. De wedstrijd van afgelopen zondag heeft ons zo mogelijk nog meer samengebracht. Het was een zeer moeilijke overwinning waar we samen als groep voor gevochten hebben. Dat zorgt ook voor vertrouwen in aanloop van de wedstrijd van morgen. In Turkije speelden we een schitterende eerste helft gevolgd door een mindere tweede helft. Belangrijk feit is dat we daar toch een puntje gescoord hebben. We leven met vertrouwen toe naar morgen maar we moeten vanaf de eerste minuut bij de les zijn en kunnen ons geen dipje permitteren zoals tegen Griekenland. Willen we winnen dan moeten we gedurende de ganse wedstrijd ons niveau halen.”

“Er is wat druk maar die hebben we onszelf opgelegd en dat moeten we ook doen” zegt Jeroen De Beule. “We zitten in een groep waarvan we weten dat wanneer we ons niveau halen we van iedereen kunnen winnen. Morgen wordt het een totaal andere wedstrijd dan in Turkije, vooral omdat we thuis toch dat tikkeltje meer kunnen vanwege de steun van onze fans. We hebben nu twee van de vier kwalificatiewedstrijden gewonnen. De ambitie voor morgen is duidelijk. Willen we doorstoten naar de barrages in juni dan moeten we morgen winnen.”