Rust zacht Willy

We vernemen het overlijden van Willy Van Croonenborgh. Een handbalmonument heeft ons verlaten. 

IN MEMORIAM WILLY VAN CROONENBORCH

De handballoopbaan van Willy begon eind jaren 60 bij Kindervreugd HC. Zoals voor zovelen was zijn toenmalig leraar LO, Sus Weyn, degene die hem inspireerde. Hij doorliep de jeugdreeksen en verkaste naar SASJA.

Willy was een verdienstelijk pivot, stootte door naar het eerste team en speelde meerdere seizoen in de hoogste klasse. Hij sloot zijn spelerscarrière af na een bekerfinale tegen Hasselt.

Ondertussen was Willy steeds actief als jeugdtrainer . Deze  leerkracht LO was geknipt voor de job en haalde met zijn miniemen meerdere provinciale en nationale titels. In die periode floot hij ook de thuiswedstrijden van de jeugd en legde hier de basis voor het volgende hoofdstuk, nl. dit als scheidsrechter.

Na het volgen van een officiële cursus bracht hij het van C, naar B tot A referee. De appreciatie was groot en in 1994 haalde hij in Slovenië zijn IHF-Licentie. Kers op de taart waren de bekroningen tot scheidsrechter van het jaar in ’95 en ’96. Het leiden van enkele C.League wedstrijden, met vooral het verblijf in Barcelona, waren voor Willy topmomenten.

Ook aan dit hoofdstuk kwam een einde, maar Willy werd actief als opleider jeugdscheidsrechters en waarnemer in de nationale reeksen. De laatste jaren observeerde hij ook nog in de beneliga.

Het was in die functie dat hij zijn laatste waarneming deed, dit even voor nieuwjaar, en wel bij de thuiswedstrijd van Sasja, de club waar hij zijn handballeven begon.

Voor Willy Van Croonenborch werd de levenswedstrijd te vroeg afgefloten. Hier kan geen enkel reglement nog iets aan wijzigen.

Rust zacht
Berlare 13 januari 2018
Hugo Sels

 

Het handbal verliest iemand met een enorm groot hart voor de sport maar nog veel meer voor de scheidsrechters. Zo heeft hij jeugdscheidsrechters opgeleid en hen nadien ook nog intensief begeleid.

Willy stond altijd naast het terrein om te coachen, te begeleiden of om schouderklopjes uit te delen. Doorheen de jaren heeft Willy heel veel gegeven. Dat is ook zijn nalatenschap in het Antwerpse, een hele groep jonge scheidsrechters die een wedstrijd kunnen leiden, met vertrouwen, kwaliteit en oog voor de sport. 

We gaan je missen Willy zowel op het veld als naast het veld.

Bedankt Willy voor alles wat je  voor de sport en de scheidsrechters in het bijzonder gedaan hebt gedaan.

De Raad van Bestuur en het secretariaat van de Vlaamse Handbalvereniging bieden hun diepste medeleven aan.