Thomas Cauwenberghs neemt afscheid als international

Afgelopen zondag speelde Thomas Cauwenberghs zijn laatste wedstrijd bij de Red Wolves. De 32 jarige Cauwenberghs maakte bijna 18 jaar deel uit van de nationale ploeg en speelde in die tijd meer dan 70 interlands. De wedstrijd tegen Frankrijk beschouwt hij als zijn mooiste herinnering bij de Red Wolves.

“Ik stop als international omdat ik vind dat dit het juiste moment is” aldus Thomas Cauwenberghs. “Ik ben heel veel met mijn sport bezig en ben altijd bang geweest voor de match teveel. Ik wil vermijden dat ik van mezelf denk dat ik nog goed ben, maar eigenlijk dat niet het geval is. Vanaf nu gaat de focus naar mijn club. Ik heb nog een contract van één jaar bij Sélestat. Mogelijk is dat mijn laatste. Ik ben 32 jaar en voel met nog goed. Ik wil niet abrupt afscheid nemen van de sport, wel stapsgewijs. Gisteren leek mij dat het juiste moment. Eerder deze week had ik het afscheid al besproken met de bondscoach. Hij antwoorde dat zolang hij coach was hij mij altijd zou selecteren. Maar Yerime toonde ook begrip en vertelde mij dat ik de toekomst moest voorbereiden.”

“De wedstrijd in Luik tegen Frankrijk was mijn mooiste moment bij de Red Wolves” zegt Thomas Cauwenberghs. “Ik zat goed in de wedstrijd en was op de afspraak. De match tegen Frankrijk gaat nog vaak over de lippen en ik durf wedden dat wanneer we later elkaar terug zien het er nog vaak over gaan hebben. De sfeer was geweldig. Het publiek droeg ons op handen. We verloren de wedstrijd maar iedereen stond recht om voor ons te zingen, te applaudisseren. Dat moment met de Belgische fans, met mijn medespelers en met de sportieve staf zit voor altijd in mijn hart. Het afscheid is een feit. Ik heb er vrede mee.”