Visé na verlengingen naar finale

Enkele dagen nadat Callant Tongeren en HC Visé BM het tegen elkaar opnamen in de BENE-League stonden beide ploegen gisterenavond opnieuw tegenover elkaar, maar nu in het kader van de halve finales van de Beker van België. Beide ploegen maakten er een spannende wedstrijd van. Na de reguliere speeltijd was de stand gelijk, 21 - 21. Na de verlengingen plaatste HC Visé BM zich voor de finale van de Beker van België bij de heren. Eindstand 22-27.

Tongeren bood aardig weerwerk tegen Wezet. Bij de rust was de schade tot 10-12 beperkt en meteen na de pauze bogen de Limburgers dat in een 13-12 voorsprong om. Al snel nam Wezet weer het voortouw, maar Tongeren hield gelijke tred en op enkele seconden van de buzzer sleepte Devisch met een penalty nog verlengingen uit de brand.

In de verlengingen was Wezet duidelijk baas. In de eerste verlenging namen de Luikenaars al een 21-24 voorsprong en die gaven ze niet meer uit handen.

Zaterdag 21 april staat Wezet in de finale in Leuven tegenover Sporting NeLo of Hasselt. Zij werken hun halve finale donderdagavond af.

Voor Wezet wordt het de tweede bekerfinale. In de eerste verloor het in 2014 met 32-27 van Initia Hasselt (32-27).

Tekst : VHV-Belga

Foto : Facebook HC Visé BM