Veel volk en sfeer tijdens damesdag

Afgelopen zondag organiseerde de Vlaamse Handbalvereniging de jaarlijkse damesdag. Van in de vroege ochtend tot in de vooravond stond het vrouwenhandbal in de spotlights. De Black Arrows vormden dit jaar de rode draad.

De damesdag 2018 begon met een training van de nationale dameshandbalploeg, de Black Arrows. 21 internationals trainden onder leiding van bondscoach Laurent Worm en zijn assistentie Conny Schepers. Het was de perfecte prelude van een mooie dameshandbaldag. Na afloop van de training stelden Sara Marteleur en Sarina Leenen hun team samen om op het eind van de dag het Hand Star Game te spelen.

Na afloop van de training werd de zaal opgedeeld in twee terreinen en gaven de M14 het beste van zichzelf. 10 teams speelden een onderling tornooi, goed voor 24 wedstrijden van telkens 20 minuten. De Black Arrows vormden ook hier de rode draad door én de wedstrijden in goede banen te leiden én de jonge speelsters te coachen.

Tegen 15.00 u was De Bist helemaal volgelopen voor de beloftenfinale. DHW Antwerpen en Achilles Bocholt speelden voor het derde jaar op rij de finale. Beide teams maakten er een ware thriller van. DHW Antwerpen won na verlengingen van Achilles Bocholt. Een dikke pluim voor de inzet en sportiviteit van beide teams en fans.

De damesdag 2018 werd afgesloten met een Hand Star Game, een wedstrijd ter ere van landskampioen Sint-Truiden. Sara Marteleur en Sarina Leenen hadden eerder op de dag, beurt om beurt, een speelster mogen kiezen waarna ze naar eigen goeddunken tactische richtlijnen mochten geven, zelf beslissingen konden nemen. Team Sara won uiteindelijk de wedstrijd met 16 – 20. Het was een mooie afsluiter van een fijne, sportief hoogstaande damesdag.