Achilles Bocholt plaatst zich voor finale Final4

Titelverdediger Achilles Bocholt heeft zich als eerste team geplaatst voor de finale van de Final4 in de BENE-League. Bocholt versloeg in de eerste halve finale Fiqas Aalsmeer met 29 – 24.  Halfweg was de stand 14 – 9. In de tweede halve finale neemt OCI-LIONS het op tegen Hubo Initia Hasselt. De finale van de Final4 wordt zondagnamiddag om 16.00 u gespeeld.

Achilles Bocholt coach Bart Lenders moet het dit weekend doen zonder de geblesseerde Bartosz Kedziora en ziet zijn team al snel op een 0 – 2 achterstand komen. Bocholt dicht al even snel de kloof. Halfweg de partij is het 5 – 5. Kooiman brengt niet veel later Achilles Bocholt voor het eerst op voorsprong waarna Damian Kedziora met 2 strafworpen de voorsprong vergroot tot 8 – 6. Na een gelijk opgaande openingsfase neemt Achilles Bocholt onder impuls van een ijzersterke Serge Spooren het initiatief en loopt, mede dankzij een zeer secuur keepende Alberts, uit tot 5 goals. Halfweg de partij is het 14 – 9.

Spooren diept in het begin van de tweede helft de kloof uit tot 6 goals, 15 – 9. Achilles Bocholt ziet dan twee spelers bestraft met een tijdstraf maar loopt bij het dubbele ondertal geen schade op. Bart Lenders brengt na 8 minuten in de tweede helft Roel Valkenborgh, onzeker omwille van een vingerblessure. Bij Aalsmeer speelt Bottinga een sterke tweede helft. Iets over halfweg de tweede helft hebben de Nederlanders de kloof bijna helemaal gedicht, 18 – 17. Achilles Bocholt heeft het moeilijk maar wanneer Alberts de gelijkmaker van Bottinga op strafworp voorkomt lopen de Limburgers opnieuw 3 punten uit, 21 – 18. Aalsmeer probeert het nog wel maar kan de kloof niet meer dichten. Damian Kedziora legt de 29 – 24 eindstand vast. Achilles Bocholt speelt net als vorig jaar de finale van de Final4.

“De eerste stap is gezet. Zonder die eerste is er ook geen tweede mogelijk” zegt Bart Lenders, coach van Achilles Bocholt. “Onze doelman Bjorn Alberts heeft ons op het juiste moment recht gehouden. Hij zat aan 50% stops en heeft ons op het juiste moment in de wedstrijd gehouden. In de tweede helft zaten we heel even op ons tandvlees maar naar 2 time outs zijn we er opnieuw doorgekomen. Dit is een overwinning van het collectief. Bocholt is een finaleploeg. Hier hebben we 7 maanden naar toe gewerkt. De voorbije weken waren iets minder maar vandaag stonden we er. Ik ben benieuwd voor morgen. Verlengen is moeilijker dan de eerste winnen. We weten wat ons morgen te doen staat.”

De Final4 wordt dit weekend gespeeld in de Maaspoort in Den Bosch. Kan je er niet bij zijn? Volg de wedstrijden via livestream www.fanseat.com