OCI LIONS tweede finalist Final4 BENE-League

OCI-LIONS hebben zich zaterdagnamiddag ten nadele van Hubo Initia Hasselt geplaats voor de finale van de Final4 in de BENE-League. De LIONS versloegen Hasselt met 34 – 27.  Halfweg was het 17 – 15 voor de Nederlanders. De finale op zondag wordt een heruitgave van de BENE-League finale van vorig jaar. Toen haalde Achilles Bocholt het. De finale wordt zondagnamiddag om 16.00 u in de Maaspoort in Den Bosch gespeeld. Fiqas Aalsmeer en Hubo Initia Hasselt spelen om 13.30 u voor het brons.

De wedstrijd tussen OCI-LIONS en Hubo Initia Hasselt komt traag op gang. Het duurt net geen 2 minuten vooraleer Bart Köhlen Hasselt op voorsprong brengt. Het is het begin van een dolle 10 minuten waarin Köhlen 5 keer scoort en zijn team laat uitlopen tot 5 – 8. OCI-LIONS blijft rustig en probeert in het spoor van het ontketende Hasselt te blijven. Hasselt heeft in het openingskwartier heel veel energie verbruikt en krijgt het na 20 minuten toch wat moeilijker.  In de laatste 10 minuten komt LIONS met draaischijf Ramos opzetten. Hasselt krijgt niets meer voor elkaar en scoort in de laatste 10 minuten slechts 1 keer. OCI LIONS gaan erop en erover. De Nederlanders zetten een scheve situatie helemaal recht. Halfweg de partij is het 17 – 15.

OCI-LIONS gaat in de tweede helft op zijn elan door. Schmeits straft balverlies van Robyns af, 20 – 15. Korneel Douven neemt risico’s en ruilt zijn doelman in voor een extra veldspeler maar ook dat helpt de Limburgers niet vooruit. Bergen scoort in een leeg doel, 23 – 16 na 6 minuten. LIONS loopt in geen tijd 7 doelpunten uit. Hasselt probeert wel maar stuit telkens op een sterk keepende Hoiting. Halfweg de tweede helft staat het 26 – 19 in het voordeel van de LIONS. Hasselt probeert nog wel maar het wonder van Den Bosch komt er niet. OCI-LIONS verslaat Hubo Initia Hasselt met 34 -27 en speelt morgen voor het vijfde jaar op rij de finale van de Final4 in de BENE-League.

Kan je er morgen niet bij zijn in Den Bosch? Volg dan de troosting en de ontknoping van de BENE-League 2017 - 2018 via www.fanseat.com