Izegem kampioen in Liga 1

Izegem pakte twee weken geleden voor eigen volk de titel in Liga 1 en promoveert volgend seizoen opnieuw naar tweede nationale. Trainer Robert Mathijs zag zijn team een haast foutloos seizoen spelen dat bekroond werd de titel.

Op speeldag 19 versloeg Izegem in eigen sporthal Merksem met 26 – 23. Met nog 3 speeldagen voor de boeg hebben de West-Vlamingen een niet meer te overbruggen kloof met eerste achtervolger Waasmunster geslagen. Bijgevolg mocht half maart de champagne al ontkurkt worden.

“Over het ganse seizoen gezien waren wij de sterkste ploeg” begint coach Robin Mathijs zijn analyse. “Op de eerste speeldag hebben we gelijkgespeeld bij Sporting Nelo om nadien alle wedstrijden te winnen. Op 17 maart pakten we dan de titel wat aanleiding gaf tot een immense vreugde uitbarsting en een leuk feestje. Kampioen worden is leuk al was het niet de doelstelling vooraf. Twee jaar geleden promoveerden we naar tweede nationale om dan meteen terug weg te zakken naar Liga 1. Volgend seizoen maken we de omgekeerde beweging.”

“We hebben een hechte groep, een mix van jonge spelers en enkele ervaren rotten” gaat Robin Mathijs verder. “Meer dan de helft van de spelers zijn jonger dan 20 jaar. Daarnaast zijn er een viertal ervaren spelers die de jongeren constant bijsturen, tips geven waardoor ze vertrouwen krijgen en zich verder kunnen ontwikkelen. We zijn dit seizoen altijd uitgegaan van onze eigen sterkte. De sleutel voor de titel is terug te vinden in onze verdediging. Voor de match tegen Merksem merkte ik toch wat stress bij de jonge spelers. Die stress was nergens voor nodig want als het tijdens die match niet zou lukken hadden ze nog 3 kansen om het af te maken. Die extra kansen waren evenwel niet nodig. Ze hebben het gedaan op het moment dat het kon en ze hebben dat prima gedaan.”

Izegem trekt op 14 april naar Eeklo en sluit op 28 april thuis de competitie af tegen Uilenspiegel. Volgend seizoen speelt Izegem terug in tweede nationale. “Als we daar een rol van betekenis willen spelen zal er toch iets bij moeten komen. Als dat niet het geval zou zijn dan moet deze groep in staat zijn om het behoud te verzekeren” besluit T1 Robin Mathijs die heel even 'snorloos' door het leven moet.