Clara Verschuuren trekt naar Dalfsen

Clara Verschuuren, doelvrouw bij DHC Waasmunster en bij de nationale dameshandbalploeg de Black Arrows, verlaat na 18 jaar DHC Waasmunster voor het Nederlandse Dalfsen waar ze herenigd wordt met Nele Antonissen. Verschuuren is ambitieus en wil via Dalfsen de Europese top bereiken.

Het Belgische handbal mag dan geen profclubs tellen, de voorbije jaren heeft het haar zonen als ambassadeurs van het handbal veelal richting Frankrijk gestuurd. Met de transfer van Nele Antonissen vorig jaar, de locomotiefrol van de tot Duitse genaturaliseerde Xenia Smits worden nu ook de Belgische dochters naar de landsgrenzen gestuurd. Clara Verschuuren speelt vanaf volgend seizoen in de Nederlandse competitie bij het ambitieuze Dalfsen. “Ik ben bijzonder gelukkig met deze transfer” trapt Clara Verschuuren een open deur in. “Dalfsen is geen profclub maar ze trainen volgens een topsportregime. Tussen de vele trainingen door ga ik er ook werken. De club zoekt op dit moment een job voor mij. Het is altijd mijn doel geweest om op een dag naar het buitenland te trekken. Belangrijk was dat ik eerst mijn diploma behaalde. Vorig jaar in juni ben ik afgestudeerd. Op dat moment was ik mentaal nog niet klaar om de stap te zetten. Nu is dat wel het geval. De voorbij maanden heb ik samen met mijn keepertrainster Suzy een club gezocht. Mijn spelersmakelaar heeft mij uiteindelijk in contact gebracht met Dalfsen.”

Ambitieus

Clara Verschuuren is een nuchtere maar tegelijk ook ambitieuze dame die weet wat ze wil. “Het eerste doel is om bij Dalfsen eerste keepster te worden. Het tweede doel is om op termijn een nog grotere stap te zetten zodat ik mijn ultieme droom kan waarmaken: spelen in Frankrijk of in Scandinavië. Maar eerst mijn truitje natmaken voor Dalfsen. Ik ben fier dat ik volgend seizoen hun kleuren mag verdedigen.”

Papa en voorzitter

Mario Verschuuren is papa én voorzitter van DHC Waasmunster. Hij ziet zijn dochter richting Nederland trekken en moet op zoek naar een andere doelvrouw. “Lisa Bomom is onze tweede keepster en zij heeft de kwaliteiten om volgend jaar bij ons in doel te staan” zegt Mario Verschuuren. “Iedereen binnen de club gunt Clara die transfer. Zowel als papa en als voorzitter sta ik volledige achter haar keuze. Ik wist dat die dag ooit zou komen. Eerst afstuderen, pas dan de handbalcarrière. Ik ben tevreden en fier dat ze die stap kan zetten. Het zou best kunnen dat in het spoor van Clara nog andere speelsters vertrekken of stoppen waardoor de kans reëel is dat onze ploeg er volgend jaar helemaal anders zal uitzien. Maar laat ons niet op de feiten vooruitlopen en dit seizoen afwerken. Wat er ook gebeurt: het zal onze ambities niet aantasten. We hebben nu twee jaar op rij de play-offs gemist maar volgend jaar gaan we opnieuw voor de play-offs. We blijven die ambitie hoog houden én uitspreken. Net daarom zijn wij een aantrekkingspool voor de vele jeugdspelers die naar DHC komen. Ze weten dat we ambitieus zijn én dat ze bij ons kansen krijgen om zich te ontwikkelen. We hebben de voorbije twee seizoen ons doel niet gehaald maar we hebben wél twee speelsters voorbereid voor de volgende stap in hun carrière. Dat is ook mooi.”