Wim Vos neemt afscheid van de Vlaamse Handbalvereniging

Wim Vos is niet langer voorzitter van de Vlaamse Handbalvereniging. Bij aanvang van de Raad van Bestuur van afgelopen maandag bracht hij de leden van de Raad van Bestuur op de hoogte van zijn beslissing. De Raad van Bestuur van de Vlaamse Handbalvereniging aanvaardde het ontslag.

Wim Vos nam in 2015 het voorzitterschap op. Drie jaar later zet hij om persoonlijke redenen een stap terug. In juli vorig jaar maakte Wim Vos, tijdens een interview voor Handbal Xtra, de balans op van zijn voorzitterschap. Bij zijn aantreden sprak hij de ambitie uit om topsport en breedtesport dichter bij elkaar te brengen. Een tweede doelstelling was om, doormiddel van het aanstellen van een communicatiespecialist, het handbal meer in de media te krijgen. Wim Vos speelde ook zijn rol in het overtuigen van Piet Moons om het nationaal voorzitterschap op te nemen en zorgde met zijn directe aanpak voor een betere samenwerking tussen de secretariaten van de VHV en LFH. De Raad van Bestuur dankt Wim Vos voor zijn harde werk, betrokkenheid en inzet voor de handbalsport en wenst hem alle succes.

Ondervoorzitter Freddy Lievens werd door de Raad van Bestuur aangesteld als voorzitter ad-interim en dat voor de periode tot er een nieuwe voorzitter wordt gekozen. Die nieuwe voorzitter zal uiterlijk gekend zijn tegen de algemene vergadering die eind mei zal plaatsvinden.