Apolloon Kortrijk kampioen in Liga 3

Op 24 maart versloeg Apolloon Kortrijk Rhino met 33 – 23. Achteraf mochten de Kortrijkzanen de champagne ontkurken om de titel en de promotie naar Liga 2 te vieren. Met nog twee speeldagen te gaan is de kloof met eerste achtervolger ’t Noorden niet meer te overbruggen.

“Bij aanvang van het seizoen was promotie de doelstelling” zegt T1 Tim Vanholme. “Maar als je constant bovenaan het klassement staat begin je op een moment toch ook aan de titel te denken. Zaterdag 24 maart was het zover. De zenuwen stonden strak gespannen. Mijn jongens waren te nerveus om een goede eerste helft te spelen. In de tweede helft ging het beter. We waren fysiek de sterkste ploeg, konden we afstand nemen van Rhino om nadien de titel te vieren.”

Apolloon Kortrijk en ’t Noorden domineerden dit jaar de competitie in Liga 3. “We waren aan elkaar gewaagd. In de onderlinge confrontaties waren we de sterkste. Het waren telkens felbevochten wedstrijden die we uiteindelijk konden winnen. We verloren dit seizoen slechts één wedstrijd. Dat gebeurde op de 6e speeldag toen we op bezoek gingen bij Aalst. De wedstrijd eindige op 25 – 15 voor de thuisploeg. Nadien hebben we ons snel herpakt en verloren we geen enkele wedstrijd. De brede kern was de sleutel tot succes. Wanneer ik moest wisselen kon ik altijd een evenwaardige speler inbrengen. Dat is een groot voordeel” aldus Vanholme.

Het team van coach Vanholme is een erg jonge ploeg. “Onze jeugdwerking is onze troef. Er wordt hard gewerkt en er is bijna geen uitstroom. De meest ervaren speler van het team is 24 jaar. Ik denk dat de gemiddelde leeftijd van het team ongeveer 20 jaar moet zijn. Er zijn jongens bij van 17 à 18 jaar. Het afgelopen jaar heb ik mijn team zonder enige vorm van druk kunnen kneden. Ze hebben heel wat ervaring kunnen opdoen met het oog op Liga 2. We hadden altijd de bedoeling om een team te maken dat kon aansluiten bij de eerste ploeg. Ook zij promoveren volgend seizoen. Hoe mijn ploeg er volgend jaar zal uitzien is op dit moment moeilijk te zeggen. Het is afwachten of er versterking komt voor de eerste ploeg en hoe de teams er zullen uitzien. Persoonlijk denk ik dat wij in staat moeten zijn om in de bovenste helft van het klassement mee te draaien.”

Apolloon Kortrijk speelt dit seizoen nog twee wedstrijden. Zaterdag 14 april ontvangt de kersverse kampioen HBC Evergem. De wedstrijd wordt gespeeld om 18.45 u. De Kortrijkzanen sluiten de competitie af op 28 april op bezoek bij HC Atilla Temse.