Dagboek M20 - 4 landentornooi in Polen

De M20 werkten begin deze week een stage in Panningen af. Donderdag 5 april stapten ze het vliegtuig op richting Warschau. Van 6 tot en met 8 april nemen ze deel aan een vierlandentornooi.  Naast België zijn de andere deelnemers gastland Polen, Tsjechië en Roemenië. 

Via dit dagboek houden we jullie op de hoogte.

Wedstrijden

6.04.2018: POL – BEL 18u30
7.04.2018: CZE – BEL 16u00
8.04.2018: ROM – BEL 10u00

Zondag 8 april

De M20 hebben hun laatste wedstrijd tegen Roemenië verloren. Halfweg was het 16 - 12. De wedstrijd eindigde op 38 - 26. Onze jongens beëindigen het vierlandentornooi op de 4e plaats en keren met een pak ervaring terug naar huis.

Zaterdag 7 april

De Young Red Wolves hebben hun tweede wedstrijd van het vierlandentornooi verloren. De wedstrijd tegen Tsjechië eindigde op 31 – 22. Halfweg was het 16 – 11. Morgen spelen de Belgen hun derde wedstrijd. Tegenstander is Roemenië.

“De Belgen kenden een moeilijk wedstrijdbegin met heel veel twijfel en enkele technische fouten. In geen tijd stond het 7 – 0” zegt T1 JC Hougardy. “Een tactische ingreep in de verdediging zorgde voor meer stabiliteit waardoor de inzet toenam en de kleine Belgen zich terug in de wedstrijd knokten, 12 – 11. We kregen nog enkele open kansen maar konden niet scoren. Integendeel … we maakten opnieuw enkele technische fouten waardoor de Tsjechen uitliepen tot 16 – 11.”

“In de tweede helft waren we af en toe naïef bij het afwerken terwijl de Tsjechen almaar verder uitliepen. Op een bepaald moment zelfs tot 12 goals. Nadien ruilden we onze doelman in voor een extra veldspeler waardoor we de kloof verkleinden tot 9 goals. Over het algemeen beschouwd speelden onze jongens een wedstrijd met hoogtes en laagtes.”

Vrijdag 6 april

Tijdens de eerste dag van het vierlandentornooit namen de Young Red Wolves het op tegen thuisland Polen. Einduitslag 31 - 18. Bij de rust stond het 16 - 9. 

"Een te zwaar verdict voor een verdienstelijke wedstrijd van onze M20 tegen een Poolse selectie op volle sterkte  (5 spelers tss 195 en 205m). Na een behoorlijke start stond het aan de rust echter al 16-9. In de tweede helft toonden we karakter en kwamen we na 40 min terug tot tot 19-14. Maar daarna maakten we teveel fouten en zorgde een gebrek aan intensiteit voor een te zware 33-18 eindstand" besluit Dries Boulet.

Donderdag 5 april

“We zijn goed aangekomen in Szczyrk waar we in een fantastisch trainingscentrum verblijven, uitgerust met alle faciliteiten” zegt bondscoach Jean-Christophe Hougardy. “De komende dagen trainen, eten en slapen we er. De jongens zijn sinds maandag samen en hebben deze week zeer goed gewerkt. De afwezigheid van enkele langdurig geblesseerde spelers geeft ons de mogelijkheid om de jongens die eind vorig jaar in Luik niet zoveel gespeeld hebben nu meer minuten te gunnen. Daarnaast zijn er nog enkele M18 spelers aan de selectie toegevoegd. Het is de ideale gelegenheid om te ontdekken of de spelers in staat zijn om wat ze op training geleerd hebben om te zetten tegen sterkere tegenstanders.”

Tot morgen.