Hasselt en Sint-Truiden strijden om Beker van België

De dames van Hubo Initia Hasselt nemen het zaterdagnamiddag om 17.30 u in Sportoase Leuven op tegen de dames van Handbal Sint-Truiden. Inzet is de beker van België. Hasselt won in het verleden 12 bekers. Sint-Truiden verloor vorig jaar de finale tegen Visé en is nu uit op revanche.

T1 van Hubo Initia Hasselt Ryszard Obrusik kreeg in het tussenseizoen de sportieve leiding over het damesteam. Bij zijn debuut stond hij voor een moeilijke opdracht. Nogal wat speelsters hadden de club verlaten en Obrusik moest bouwen aan een nieuw team. Met succes want de Hasseltse dames maken nog kans op de play-off finale en spelen dit weekend de finale van de Beker van België. In de halve finales schakelden ze titelverdediger Fémina Visé uit.

“Zowel voor mezelf als voor nogal wat speelsters het is het de eerste keer dat ze de bekerfinale spelen” zegt Ryszard Obrusik. “Sint-Truiden verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd maar in zo’n finale is alles mogelijk. Ik heb hen deze week daarvan proberen te overtuigen. Alles is mogelijk. Een verrassing is nooit uit te sluiten. In de competitie hielden we 20 minuten stand tegen Sint-Truiden. De opdracht voor nu zaterdag is om dat 60 minuten vol te houden. Net als de heren spelen ook de dames de finale. Er zullen veel fans zijn. Dit zou voor hen en voor ons een mooie dag kunnen worden.”

Sint-Truiden is bezig aan een bijzonder sterk jaar. In de competitie speelden ze op de tweede speeldag 23 – 23 gelijk tegen Achilles Bocholt. Alle andere wedstrijden werden gewonnen. De laatste nederlaag van Sint-Truiden dateert van 17 april 2017. Toen verloren de dames van Sint-Truiden de bekerfinale van Fémina Visé. Sint-Truiden speelt zaterdag hun vierde finale. De Limburgers wonnen in 2010 de Beker van België.

“Wij gaan voluit voor de dubbel. Dit jaar willen we de titel en de Beker van België winnen. In één wedstrijd is alles mogelijk en een verrassing valt nooit uit te sluiten. Maar met alle respect voor Ryszard Obrusik en de speelsters van Hasselt: ik geef ze 0.001 % kans om zaterdag de finale te winnen. Ik geloof in mijn groep en ik weet wat ze kunnen.” zegt Jo Delpire, T1 van Handbal Sint-Truiden. “In het tussenseizoen hebben we twee transfers gedaan waardoor nu alle posities dubbel bezet zijn. Dat zorgde ervoor dat we in december écht gepiekt hebben en tophandbal speelden. We zijn nu nog niet op 100 % maar ik voel aan alles dat we opnieuw naar dat niveau groeien. Ik wil zaterdag het Sint-Truiden van december aan het werk zien.”

De bekerfinale bij de dames wordt om 17.30 u gespeeld in Sportoase Leuven. De wedstrijd is te volgen via livestream op www.sporza.be