Hasselt en Visé spelen finale Beker van België

Net als bij de dames spelen ook de heren van Hubo Initia Hasselt de finale. De Limburgers wonnen in het verleden al 10 keer de Beker van België. HC Visé BM speelt zijn tweede finale en won nooit eerder de beker. Tijdens de BENE-League maakten beide ploegen er telkens een spannende wedstrijd van. Beide coaches schatten hun kansen op 50% in.

Hasselt en Visé namen het dit jaar al drie keer tegen elkaar op. In de BENE-League versloeg Hasselt Visé thuis met één doelpunt verschil, 26 – 25. De terugwedstrijd eindigde op een 28 – 28 gelijkspel. Tijdens de play-offs ging Hasselt met 30 – 35 winnen bij Visé. Het toont aan dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn.

Korneel Douven, T1 van Hubo Initia Hasselt, was vorig jaar nog assistent van Bart Lenders bij Achilles Bocholt. In zijn debuutjaar als hoofdtrainer loodste hij zijn team naar de finale van de F4 in de BENE-League en naar de finale van de Beker van België. De Hasselaren zijn ook nog in de running voor de play-off finale.  “In aanloop naar de finale schakelden we in de kwartfinales Achilles Bocholt uit. In de halve finales hadden we verlengingen nodig om voorbij Sporting Nelo te gaan. Op basis van die prestaties kunnen we stellen dat we verdiend in de finale staan” zegt Korneel Douven, T1 van Hubo Initia Hasselt. “Bij aanvang van het jaar was het de ambitie om de finale te spelen en om hopelijk een prijs te pakken. Nu zaterdag doet die kans zich voor. Het is aan ons om die kans te benutten. De wedstrijden tegen Visé waren altijd heel spannend. Zaterdag zal dat niet anders zijn. Ik hoop dat de focus er is. Dat mijn groep klaar is en dat de vorm van de dag er is. Er zijn nogal wat jongens die afscheid nemen van de club en van de sport. Voor hen is deze finale een extra motivatie om hun carrière met een prijs te beëindigen.”

HC Visé BM schakelde in de halve finales de buren van Callant Tongeren uit waardoor de club zich voor de tweede keer plaatste voor de finale van de Beker van België. “Zo’n finale is toch wel iets speciaal. Het is een groot spektakel dat met niets te vergelijken is. Je speelt één wedstrijd van 60 minuten en op het einde gaat de winnaar naar huis met een prijs” zegt Predrag Dosen, T1 van HC Visé BM. “De wedstrijden tegen Hasselt waren telkens heel close. Ik geef ons 50% kans om te winnen. Toch beschouw ik Hasselt als favoriet omdat ze in dit soort wedstrijden gewoon meer ervaring hebben als wij. We gaan proberen te bewijzen dat favorieten niet altijd winnen. De ambitie is om de finale te winnen. Dat zou een primeur zijn. Visé won nooit eerder een prijs. Dat wij dat nu wél kunnen doen zorgt voor een extra motivatie. Onze vorige finale verloren we tegen Hasselt. Ik hoop dat ik het spreekwoord derde keer goede keer kan tegenspreken. Van mij mag dat tweede keer goede keer worden.”

De wedstrijd wordt zaterdag uitgezonden door Sporza op het kanaal van Ketnet. 6 Waalse regionale zenders hebben de handen in elkaar geslagen, nemen het signaal van de VRT over en verzorgen hun eigen uitzending in Wallonië. Tijdens de rust wordt er een samenvatting van de dameswedstrijd uitgezonden. De finale van de heren wordt gestreamd via www.sporza.be en www.rtbf.be