Hubo Initia Hasselt wint Beker van België

Hubo Initia Hasselt heeft zaterdagavond in een kolkende Sportoase in Leuven de finale van de Beker van België bij de heren gewonnen. Halfweg de partij was het 14 – 10 voor Hasselt. In tweede helft diepten de Hasselaars de kloof beetje bij beetje uit. Eindstand 32 – 23. Voor Hubo Initia Hasselt is de 11e Beker uit de clubgeschiedenis.

Voor een enthousiast publiek scoort Dylan Vossen voor Hubo Initia Hasselt de openingstreffer, 1 – 0. Florian Glesner hangt niet veel later de bordjes gelijk, 1 – 1. Beide ploegen maken er een aangename wedstrijd van. Hasselt loopt na twee strafworpen twee doelpunten uit. Robeyns en Bogaerts zorgen er vervolgens voor dat Hasselt een 4 doelpunten uitloopt, 8 – 4. De Limburgers weten die 4 puntenkloof te behouden tot aan de rust, 14 – 10.

In het begin van de tweede helft verkleinde Glesner de kloof voor Visé tot 3 doelpunten. Heel even laaide de hoop bij het blauw witte legioen op tot eerst Van Der Goten en vervolgens de vlot scorende Vossen de voorsprong vergrootte tot 20 – 14 na 10 minuten. Visé verweerde zich via Danesi maar Hasselt hield steeds een voor hen geruststellende voorsprong. Op minuut 22 zorgde Vossen, topschutter met 10 goals, voor een achtdoelpuntenkloof, 27 – 19. De hoop op een terugkeer was er niet meer bij Visé. De wedstrijd eindigde op 32 – 23.  Hubo Initia Hasselt wint zijn 11e Beker van België uit hun clubbestaan.