Atomix Haacht kampioen in Liga 2

Afgelopen zondag pakte Atomix Haacht de titel in Liga 2. Voor speler/trainer Gerrit Vertommen is het zijn tweede titel op rij. Volgend seizoen wil Atomix Haacht haar opleidingsproject verder zetten in Liga 1.

Afgelopen zondag stonden de zenuwen in Haacht strak gespannen. Het team van coach Gerrit Vertommen nam het op tegen Desselgemse. Op papier mocht dat geen probleem zijn ware het niet dat zenuwen altijd iets raar met een speler, coach en team kunnen doen. “Daags voordien hadden Roeselare en Lebbeke hun wedstrijd gewonnen waardoor ze beiden één punt voorsprong hadden” blikt Gerrit Vertommen terug. “Op papier was onze wedstrijd niet al te moeilijk maar je weet hoe dat gaat. Als het van moeten is dan loopt het niet altijd zoals je wil. Tot 5 – 5 was het een gelijk opgaande partij. Nadat ik mijn verdediging had aangepast zijn we stap per stap uitgelopen en hebben we de wedstrijd uiteindelijk met ruime cijfers gewonnen. Het feestje nadien was al bij al rustig. Maandag was het werkendag.”

Wie op het einde van een kampioenschap de titel pakt is altijd de verdiende kampioen al was de titel bij aanvang van het seizoen geen doel op zich. “Deze ploeg is een mix van jong en oud” gaat Vertommen verder. “Het is een combinatie van kadetten, enkele dertigers en een kranige veertiger. De bedoeling van dit project is de jongeren op te leiden, een tussenstap te bieden richting eerste ploeg. Als je van de jeugd meteen naar de eerste ploeg kan, wil, mag gaan dan is die stap te groot. Vandaar dat wij deze ploeg hebben opgericht. Vorig jaar hebben we ons net weten te redden. Dit jaar begonnen we met 3 nipte zeges, telkens met één goal verschil. Na die zeges zaten we in de goede flow en liep het gesmeerd. We zijn gaan winnen op Lebbeke en hebben ze thuis ook geklopt. De enige nederlaag tegen een concurrent was in Roeselare. Af en toe hebben we wel wat meeval gehad: kampioenengeluk heet zoiets.”

Voor Gerrit Vertommen was het zijn tweede titel op rij. “Vorig jaar speelde ik kampioen bij de eerste ploeg en nu in Liga 2. Prijzen pakken is altijd fijn, op welk niveau ook. Er zijn spelers en/of coaches die nooit kampioen spelen. Ik ben gezegend met twee titels op rij.”

Atomix heeft de ambitie om volgend seizoen haar opleidingstraject verder uit te bouwen en om een rustig seizoen in Liga 1 te spelen.