DHC Overpelt kampioen

De dames van DHC Overpelt kunnen terugblikken op een fantastisch seizoen. Vorige week pakten de Overpeltse ladies al een prijs door de Beker van Limburg te winnen. Afgelopen weekend versloegen ze Sprimont, een rechtstreekse concurrent voor de titel, in eigen huis met 26 – 16. Met nog één speeldag te gaan kan DHC Overpelt niet meer bijgebeend worden.

Zondag in de late namiddag liep de gemeentelijke sporthal De Bemvoort in Overpelt vol om hun dames aan te moedigen. Bij winst mocht de champagne ontkurkt worden en zouden de dames de titel in tweede nationale pakken. “Vooraf was duidelijk dat de winnaar de titel zou pakken” blikt T1 Bjorn Timmermans terug op de partij. “De laatste drie wedstrijden zaten we in de flow en wonnen we telkens met tien doelpunten verschil. Dat gaf de burger moed om ook Sprimont opzij proberen te zetten. Het wedstrijdbegin was moeilijk. Stress is een raar beestje en krijg je niet zomaar onder controle. Sprimont liep uit tot 1 – 3. Dat was het sein om tactisch in te grijpen waardoor het in geen tijd beter begon te lopen. Halfweg de wedstrijd hadden we een voorsprong van 9 goals. De tweede helft begon moeizaam maar nadien herpakten we ons en speelden we de wedstrijd uit. Opnieuw stond een tiendoelpuntenkloof op het scorebord. Het was een verdiende zege net zozeer de titel ook verdiend is.”

Die titel was nochtans niet de ambitie of een doel op zich bij aanvang van het seizoen. “Eigenlijk is het een complete verrassing” gaat Bjorn Timmermans verder. “Vorig jaar eindigden we als vierde. Op het einde van het seizoen hielden enkele speelsters het voor bekeken en moesten we een nieuw ploeg bouwen. Met Eynatten en Sprimont hadden we ook stevige concurrenten. Maar kijk, het is gelukt. Op deze titel valt niets af te dingen. We waren de beste ploeg van het kampioenschap. Onze grote sterkte is het collectief. Als je naar de topschuttersstand gaat kijken dan zie je geen enkele speelster van Overpelt in de top tien staan. We scoorden dit jaar vanop elke positie. Voeg daar een ijzersterke verdediging aan toe en dan weet je het wel. De competitie was spannend en tot gisteren kwamen Eynatten en Sprimont ook nog in aanmerking voor de titel. En kijk, nu zijn wij kampioen. Het klinkt nog een beetje surrealistisch. Na de wedstrijd op Merksem ben ik er eigenlijk pas écht in beginnen te geloven. Ik ben tevreden voor iedereen die met deze club verbonden is. Iedereen werkt hier bijzonder hard. De speelsters komen allemaal van rond de kerktoren en spelen vrijblijvend. Ze worden niet vergoed. Als je dan met zo’n team de titel kan pakken is dat ge-wel-dig.”

Zondagavond omstreeks 19u00 was er een enorme ontlading bij fans, speelsters, staf- en bestuursleden. “We speelden voor een vol huis en we hebben nadien goed én lang gefeest. Deze week mag er nog gefeest worden maar vanaf volgende week staat het vizier op volgend seizoen. We beseffen maar al te goed dat het moeilijk zal worden en hebben dan ook maar één doelstelling: het behoud trachten te bewerkstelligen. Maar ook dat zal niet makkelijk zijn. Ik herinner me nog toen DB Gent promoveerde. Het eerste seizoen in eerste nationale was absoluut geen geschenk en ook het tweede seizoen was niet bepaald makkelijk. Het enige minpuntje van  het seizoen was de kwartfinale van de Beker van België tegen Hubo Initia Hasselt. Het was een evenwichtige match die eigenlijk nog langer had kunnen duren. Verlengingen zaten er in maar uiteindelijk won Hasselt. Die prestatie heeft ons geïnspireerd, getriggerd, om de stap naar eerste nationale proberen te zetten. Ik weet nu al dat we veel leergeld zullen moeten betalen en dat er weinig winstmatchen zullen zijn. Maar anderzijds gaan we ook groeien en progressie maken. Deze titel is een beloning voor mijn meisjes, voor de club. We zitten op een schip en ik ben de kapitein. Een kapitein heeft een verantwoordelijkheid. Die geeft niet op” besluit Bjorn Timmermans