Sint-Truiden wint eerste wedstrijd play-offfinales

Handbal Sint-Truiden heeft zaterdagavond in de Alverberg Hubo Initia Hasselt verslagen met 24 – 30. De stand bij de rust was 14 – 17 in het voordeel van Sint-Truiden. De uittredende landskampioen neemt met de zege in Hasselt een optie op de titel. Zaterdag 19 mei wordt om 18.00 u de tweede wedstrijd in Sint-Truiden gespeeld. De ploeg die het eerst twee finales weet te winnen mag zich landskampioen 2017 – 2018 noemen.

Titelverdediger Sint-Truiden greep Hasselt meteen naar de keel. Charlotte Castermans scoorde binnen de minuut twee keer, 0 – 2. Hasselt kwam via Greven en Mennicken langszij, 2 - 2. Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht maar naar het einde van eerste helft toe zorgde Sara Marteleur voor een vierdoelpuntenkloof, 11 – 15. Op slag van rust pitste Hasselt er nog één goaltje van af, 14 – 17.

In het begin van de tweede helft kwam Hasselt via goals van Vallen en Goossens tot op één doelpunt van Sint-Truiden, 16 – 17. Dichter zou de thuisploeg niet meer komen. Onder impuls van Sarina Leenen, hersteld van een enkelblessure, liep Sint-Truiden opnieuw vier doelpunten uit, 17 – 21. Hasselt, dat voor eigen publiek strijdvaardig bleef, moest beetje bij beetje Sint-Truiden laten gaan. Bij 20 – 28 bedroeg de kloof acht doelpunten en kon Sint-Truiden makkelijk de wedstrijd uitspelen. Eindstand 24 – 30. Sint-Truiden is één zege verwijderd van een nieuwe landstitel.