Apolloon Kortrijk kampioen

Apolloon Kortrijk heeft op de laatste speeldag in een rechtstreeks duel met DB Gent de titel in tweede nationale gewonnen. Kortrijk versloeg op de slotspeeldag van de competitie DB Gent met 24 – 22. Halfweg was de stand 11 – 13 in het voordeel van de Gentenaars. Voor Apolloon Kortrijk is het de tweede titel op rij.

Het was zaterdagavond over de koppen lopen in sportcomplex De Lange Munte. Zowel thuisploeg Apolloon Kortrijk als DB Gent hadden hun achterban opgetrommeld wat resulteerde in een vol huis, badend in een uitgelaten sfeer. “Er was bijzonder veel volk aanwezig” zegt Koen Nel, trainer van Apolloon Kortrijk. “Wij waren al zeker van promotie en hadden vorig jaar al kampioen gespeeld waardoor we eerder rustig naar dit duel toeleefden. Maar, we zijn sportmannen en wilden deze wedstrijd absoluut winnen waardoor we voor het tweede jaar op rij ook kampioen zouden spelen. Gent maakte ons bij aanvang van de wedstrijd monddood. Halfweg de eerste helft was het 4 – 10 voor de bezoekers. De kloof was aanzienlijk maar niet onoverbrugbaar. Wij zijn ons spel blijven spelen en hebben goal per goal onze achterstand verkleind. Op 7 minuten van het einde van de wedstrijd kwamen we op gelijke hoogte. We zijn erop en erover gegaan en uiteindelijk de match gewonnen met 24 – 22. De ontlading bij staf, spelers en publiek was bijzonder groot.”

“We spelen met een jonge groep en de kracht van dit team is dat we, eens we onder stoom zijn, makkelijk scoren. Dat was ook gisteren het geval. Eens de motor op gang was er geen houden meer aan. Gent heeft nog kansen gehad maar onze doelman speelde een sterke partij” aldus Koen Nel. “Vorig jaar promoveerden we naar tweede nationale waar we dit jaar kampioen spelen. Dit is té gek voor woorden. Dit is uniek. Het is een uitzonderlijke prestatie. Het wordt nog mooier wanneer ik je vertel dat het dezelfde spelersgroep is die twee jaar na elkaar de titel pakt. Bij aanvang van het seizoen hadden we de ambitie om bovenaan mee te draaien. Top 3 … maar kampioen. Neen, ga weg. Pas vorige week na de wedstrijd tegen Grace-Hollogne ben ik erin beginnen te geloven. We speelden er een zeer volwassen wedstrijd. We verbaasden onszelf en waren frisser dan we zelf dachten. Op het einde van een slopend seizoen, met enkele zwaar geblesseerde spelers en spelers die last hadden van kleine ongemakken zo’n prestatie neerzetten deed me in de titel geloven. En kijk, zaterdag hebben we de klus geklaard.”

“Wanneer ik het handbal dat Apolloon nu speelt vergelijkt met dat van 8 maanden geleden herken ik het niet meer. Handbal in nationale is een stuk fysieker. We hebben tal van moeilijke wedstrijden gespeeld waar we veel geleerd hebben en waardoor we progressie gemaakt hebben. Ik ben zo fier op mijn groep” glimlacht Koen Nel trots.

Het werd een lange feestnacht in Kortrijk. De tweede opeenvolgende titel werd uitbundig gevierd. Volgend seizoen speelt Apolloon Kortrijk in eerste nationale. “Het is nog te vroeg om nu al over ambities te spreken. Ik hoop dat we dit team verder kunnen uitbouwen, dat we ook in eerste nationale wedstrijden kunnen winnen en dat we onze snelle manier van spelen kunnen handhaven. Ook volgend seizoen is dit nog een jong team. Laat ons op een rustige manier volgend seizoen voorbereiden. Gisteren namen we afscheid van Mathy Van Huylenbrouck. Hij heeft het grootste deel van zijn carrière bij Apolloon gespeeld. Ik heb hem nog getraind als 18 jarige. Nu is hij er 35. Het was mooi om te zien dat hij ook gisteren zijn niveau nog haalde en toonde dat hij een meer dan degelijke doelman is” besluit Koen Nel.

In Kortrijk blijven ze maar vieren. Begin vorige maand pakte Apolloon Kortrijk ook al de titel in Liga 3.