Eynatten stijgt naar eerste nationale

Mogelijk kennen we dit weekend de kampioen bij de dames in eerste nationale. Handbal Sint-Truiden en Hubo Initia Hasselt spelen zaterdagavond in Sint-Truiden hun tweede play-offfinale. Bij winst van Sint-Truiden verlengen de Limburgers hun titel en is het seizoen voorbij. Als Hasselt de wedstrijd wint wordt er volgend weekend een belle gespeeld in Sint-Truiden.

De kampioen laat dus nog even op zich wachten maar er valt ook nog ander nieuws te rapen in de hoogste afdeling bij de dames. DHT Middelkerke Izegem speelde enkele weken geleden hun laatste wedstrijd. De West-Vlaamse club houdt op te bestaan. Hun plaats in eerste nationale wordt ingenomen door Eynatten waardoor er volgend seizoen een volwaardige competitie georganiseerd kan worden. De plaats van Eynatten in tweede nationale zal worden ingenomen door HC Schoten.

De damesploeg van Rhino wordt opgedoekt. Door het wegvallen van die ploeg komt er in tweede nationale een plaats vrij. Barragewedstrijden tussen Entente du Centre en Brabo Denderbelle moeten bepalen wie naar tweede nationale zal stijgen.