Sint-Truiden pakt de dubbel

De dames van Handbal Sint-Truiden zijn zaterdagavond voor eigen publiek landskampioen geworden. In de tweede play-offfinale werd Hubo Initia Hasselt verslagen met 34 - 23. Halfweg de partij was het 13 – 7. Voor de thuisploeg. Na winst in de finale van de Beker van België eerder dit jaar pakt Sint-Truiden nu ook de titel en pakt het team van coach Jo Delpire de dubbel. Voor Handbal Sint-Truiden is het de tweede titel op rij, de derde uit hun bestaan.

De afscheidnemende Sarina Leenen opende na anderhalve minuut de score voor Handbal Sint-Truiden. Niet veel later verdubbelde ze met een strafworp de score, 2 - 0. Hasselt bracht via Michel (strafworp) en Vallen de stand opnieuw in evenwicht, 2 – 2. Voor even dan toch want de thuisploeg nam de wedstrijd vanaf dat moment de match in handen en liep vijf doelpunten uit. Halfweg de eerste helft was de stand 7 – 2. Hasselt coach Obrusik verscherpte de dekking op het duo Leenen-Marteleur waardoor Hasselt heel even terug in de wedstrijd kwam. Maar ook hier hadden de Truiense dames een antwoord op. Bij de rust was de stand 13 – 7 in het voordeel van Sint-Truiden.

In de tweede helft diepte Sint-Truiden de voorsprong verder uit tot 8 doelpunten, 20 – 12. Maar Hasselt gaf zich niet gewonnen en halveerde hun achterstand. Halfweg de tweede helft stond het 21 – 17 en bleef het spannend. Hasselt deed er alles aan maar net als vorige week was er geen kruid gewassen tegen de Truiense dames. Eindstand 34 – 23. Sint-Truiden wint na de Beker van België ook de landstitel. Voor Handbal Sint-Truiden is het de tweede titel op rij, de derde uit hun bestaan.