Een kampioen of een belle

Zaterdagavond spelen Achilles Bocholt en Hubo Initia Hasselt in de Damburg in Bocholt hun tweede play-offfinale (best of 3). Hubo Initia Hasselt won vorig weekend op overtuigende wijze de eerste finale. Als de Hasselaren morgen Achilles Bocholt verslaan pakken ze hun 14e landstitel. Bij winst van Achilles Bocholt zal een belle volgend weekend beslissen wie landskampioen in de hoogste afdeling bij de heren wordt.

Hubo Initia Hasselt en Achilles Bocholt speelden dit seizoen al 6 keer tegen elkaar. Beide teams wonnen al hun thuisduels waardoor het in de onderlinge stand 4 – 2 is voor Hasselt. Hubo Initia Hasselt won vorig weekend met 30 – 26 van Achilles Bocholt. “Morgen wordt het een compleet andere wedstrijd” zegt Korneel Douven, trainer van Hubo Initia Hasselt. “In vergelijking met vorige week verwacht ik een veel stugger Bocholt. Wij gaan proberen om met dezelfde ingesteldheid, agressiviteit en focus als vorig weekend aan de match te beginnen. Ik verwacht ook dat Bocholt met een andere ingesteldheid op het terrein zal komen. Het zal van details afhangen. Gaan wij onze dekking van vorige week behouden? Gaan zij oplossingen vinden? Gaan wij onze tegenaanval wat meer kunnen benutten? Dat kan bij ons beter. Bocholt heeft meer doelpunten gemaakt vanuit de tweede fase. Het gaat écht op details aankomen. Wij gaan morgen voluit voor de titel. Als er nog een belle zou komen denk ik dat de winstkansen van Bocholt stijgen. Nu denk ik dat wij een stapje voor hebben.”

“Begin deze week hebben de koppen bij elkaar gestoken en besproken wat er mis was. De spelers beseften dat het afgelopen zaterdag absoluut niet goed was” zegt Bart Lenders. “Zaterdag moeten we vanaf het begin van de wedstrijd de juiste mentaliteit tonen. Het is een finale en daar zijn we goed in. De voorbije jaren hebben we alle finales die we speelden ook gewonnen. We moeten teruggrijpen naar die momenten en tonen dat we onoverwinnelijk zijn. Thuis kunnen we natuurlijk altijd iets meer. De steun van de fans is bijzonder groot. We hebben dit jaar twee keer thuis vlot gewonnen van Hasselt. Ik heb vertrouwen in mijn ploeg. Mijn spelers ook hopelijk in zichzelf. Dan komt het erop aan om het op het parket te brengen zoals het moet. Hasselt heeft misschien het mentale voordeel uit de vorige wedstrijd maar wij weten hoe sterk we thuis zijn en dat we Hasselt thuis aankunnen. We moeten dat gewoon twee keer een optimale prestatie leveren en dan zal die titel voor ons zijn.”