Achilles Bocholt wint spektakelstuk

Achilles Bocholt heeft zaterdagavond Hubo Initia Hasselt verslagen met 32 – 30. Halfweg was de stand 18 – 12 in het voordeel van de thuisploeg. In een zinderende tweede helft kwamen de bezoekers terug tot op één punt maar uiteindelijk won Achilles Bocholt. Door de zege van Achilles Bocholt is de stand in de play-offfinales 1 – 1. Een belle beslist volgende week de titelstrijd bij de heren.

Achilles Bocholt begint zeer gretig aan de wedstrijd en komt via Roel Valkenborgh op voorsprong, 1 – 0. Dylan Vossen brengt de stand al snel in evenwicht, 1 – 1. Beide teams worden gesteund door enthousiaste supporters in een tot de nok gevulde Damburg. Bij 4 – 2 slaat Achilles Bocholt via Winters en Spooren een eerste kloofje. Hubo Initia Hasselt klampt aan en stuit enkele keren op doelman Alberts.  Aan de overkant zorgt Damian Kedziora met twee goals ervoor dat de kloof uitgediept wordt tot 4 doelpunten. Iets over halfweg de eerste helft staat het 11 – 7.  Hubo Initia Hasselt won dit seizoen al zijn 4 thuiswedstrijden tegen Bocholt maar kon op verplaatsing geen enkele keer winnen. Bij een 14 – 12 stand hebben de Hasselaren hun achterstand op Hasselt gehalveerd. Met de rust in zicht slaat Bocholt hard toe. Winters, Valkenborg en twee keer Spooren zorgen ervoor dat de thuisploeg met een voorsprong van 6 goals de rust in gaat. Halfweg is het 18 – 12.

Bij aanvang van de tweede helft voorkomt Hasselt doelman Jelle Vonckx met een beenveeg dat Achilles Bocholt 7 goals uitloopt maar even later zorgt Kedziora met zijn vijfde van de avond toch voor een kloof van 7 doelpunten, 21 – 14. De eerste 10 minuten van de tweede helft blijft de strafbank aan beide kanten niet onbemand en moeten er beurtelings spelers van beide teams 2 minuten naar de kant. Hasselt vecht voor wat het waard is en pitst er 3 goals van af, 25 – 21. Beide teams gaan nu voluit, het ritme ligt bijzonder hoog waardoor de tweede play-offfinale een echt kijkstuk wordt.

Met nog 10 minuten te spelen is het 29 – 24 in het voordeel van Achilles Bocholt. Wanneer Bart Köhlen twee doelpunten scoort en daarmee Hasselt terugbrengt tot 29 – 26 probeert Bocholt coach Bart Lenders zijn team tijdens een time-out bij de te sturen. Na de herneming raakt het schot van Valkenborg de deklat. Aan de overkant scoort Köhlen via een strafworp zijn 6e van de avond scoort nadert Hasselt, met nog 6 minuten te spelen, tot 2 goals, 29 – 27.

Met nog twee minuten op de klok verkleint Vandergoten de kloof tot 30 – 29. Wout Winters lijkt de match te gaan beslissen maar Hasselt keert nog eens terug. Minder dan één minuut voor het einde scoort Köhlen via strafworp zijn 9e van de avond, 31 – 30. Evert Kooijman neemt met een doelpunt in de absolute slotfase alle twijfels weg. Achilles Bocholt – Hubo Initia Hasselt eindigt op 32 – 30. Een derde wedstrijd volgende week in Bocholt beslist over de titel bij de heren.