Young Black Arrows winnen groepsfase Women’s Trophy

De Young Black Arrows, de nationale beloften dameshandbalploeg, heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de halves finale van de Women’s Trophy, een internationaal handbaltornooi in Bosnië-Herzegovina. De voorbije dagen versloegen de Young Black Arrows achtereenvolgens Estland en Moldavië. Vandaag wonnen ze hun derde groepswedstrijd van Cyprus. Zaterdag in de vooravond spelen de Belgische meisjes de halve finale tegen Luxemburg.

De Women’s Trophy is een officieel tornooi georganiseerd door de Europese Handbalfederatie EHF. “Het niveau is vergelijkbaar met dat van een B-Europees Kampioenschap” zegt Rik Stryckers, bondscoach van de Young Black Arrows “Europa is eigenlijk wereldtop. Vandaar dat de EHF ook een tornooi organiseert voor de landen die daar (nog) niet bij behoren. België is één van die landen. Er nemen 8 landen deel aan de Women’s Trophy. De 2 vorige edities eindigden we hier telkens op de 4e plaats. In vergelijking met twee jaar geleden hebben we grote stappen gezet. Dat zie je aan onze manier van spelen en aan het resultaat. We wisten al onze groepswedstrijden met ruim verschil te winnen. De meisjes zijn niet alleen sterker maar ook slimmer geworden. Het zijn completere speelsters geworden en dat geeft vertrouwen. Dit zijn de dames die het de komende jaren moeten gaan doen voor het Belgische vrouwenhandbal. Zij zijn de Black Arrows van de toekomst. We hebben op dit tornooi aansluiting gekregen bij de Europese subtop. De volgende stap is om de kloof met de Europese top trachten te verkleinen om op termijn te kunnen aansluiten.”

Zaterdag om 16.30 u spelen de Young Black Arrows hun halve finale tegen Luxemburg. “Elke wedstrijd moet gespeeld worden maar ik acht het zeer realistisch dat wij zondag de finale kunnen spelen. Alleen al die finale halen zou het Belgische vrouwenhandbal een geweldige boost kunnen geven” besluit Rik Stryckers.