Belle beslist titelstrijd in het herenhandbal

Achilles Bocholt en Hubo Initia Hasselt spelen zaterdagavond hun derde play-offfinale in evenveel weken. De inzet is de landstitel in hoogste afdeling bij de heren. Bij winst van Achilles Bocholt lukken ze een derde titel op rij. Bij winst van Hubo Initia Hasselt pakken ze hun veertiende landstitel uit de geschiedenis. Hun laatste dateert van 2014.

Net als vorig jaar beslist een belle over de landstitel bij de heren. Achilles Bocholt versloeg vorige week zaterdag Hubo Initia Hasselt waardoor de stand na twee play-offfinales opnieuw in evenwicht is. “Spanning troef” vat Bart Lenders, coach van Achilles Bocholt, de situatie samen. “Echt, er zijn twee kanshebbers op de titel. Morgenavond zit één team aan de champagne, het andere in zak en as. Er ligt opnieuw een mooi scenario op tafel om het seizoen mee te eindigen. Ik wil me écht niet uitspreken over onze winstkansen. Het zal zeer ‘close’ worden. Kantje boord voor beide ploegen. Twee weken geleden deelde Hasselt ons een tik uit en zaten wij misschien met wat twijfel. Die hebben we vorige week helemaal van tafel geveegd door thuis te winnen. Het vertrouwen is er en dat is nodig. Hasselt is een te duchten tegenstander die aardig uit de hoek kan komen.”

Beide teams speelden dit seizoen al zeven keer tegen elkaar. Geen van beide teams kon op verplaatsing winnen. Hubo Initia Hasselt hield vier keer de zege thuis, Achilles Bocholt drie keer. “Ik heb de match van vorige week herbekeken” zegt Korneel Douven, coach van Hubo Initia Hasselt. “Bocholt speelde een sterke eerste helft. Het verschil met de week daarvoor, toen wij wonnen, was dat onze verdediging in de eerste helft niet op de afspraak was waardoor onze keepers minder stops konden verrichten. Eigenlijk was het de omgekeerde situatie van de week daarvoor. Onze tweede helft was een stuk beter. Toen we vroeg in de tweede helft tegen een achterstand van zeven goals aankeken zijn we rustig gebleven, zijn we blijven werken en zijn we er ei zo na in geslaagd om de kloof te dichten. We zijn teruggekomen tot op één goal. Dat is een sterk staaltje van mentale weerbaarheid. Het komt erop aan om tegen morgen onze verdediging op punt te krijgen. Daar ligt de sleutel van het kampioenschap. Maar we kunnen er nu een hele tijd over praten. Feit is: de match moet gespeeld worden. Wij zijn klaar om 60 minuten of meer te knallen.”