Young Black Arrows spelen finale Women’s Trophy

De Young Black Arrows hebben zich zaterdagavond geplaatst voor de finale van de Women’s Trophy. In hun halve finale versloegen ze Luxemburg met 32 – 20. Halfweg de match was het 16 – 10 in het voordeel van de Belgen. De finale wordt zondag om 17.00 u gespeeld. Tegenstander is gastland Bosnië-Herzegovina.

De Young Black Arrows zijn bezig aan een perfect parcours in de Women’s Trophy. Nadat ze eerder deze week hun drie groepswedstrijden wonnen versloegen ze vandaag in hun halve finale Luxemburg. “We hebben als een echt team gespeeld en door ons collectief spel ook onze individuele kwaliteiten kunnen benuttigen” zegt bondscoach Rik Stryckers. “Vanuit een solide verdediging hebben de Young Black Arrows hun naam alle eer aangedaan. We hebben Luxemburg heel veel pijn kunnen doen op de tegenaanval. Mijn teams speelt tot nu toe een zeer volwassen tornooi en de speelsters tonen dat ze veel gemaakt hebben. Vandaag genieten we nog even van onze overwinning en straks beginnen we met de voorbereiding op de finale van morgen.”

In de finale nemen de Young Black Arrows het op tegen Bosnië-Herzegovina dat in haar halve finale Estland versloeg met 30 – 24.