VEEL ENTHOUSIASME OP BEACHHANDBAL TORNOOI ARENA

Het afgelopen weekend had het beachhandbal tornooi plaats van HV Arena in Hechtel. Het begon vrijdag met een scholentornooi, waar 340 leerlingen uit het lager onderwijs van vier scholen het handbalspel hebben ontdekt. Pim de Panter had een opwarmingsdansje van Tante Rita meegenomen, dat door de leerlingen met plezier werd meegedaan. Van 10:00 uur tot 14:15 uur werd er volop handbal gespeeld.

Veel enthousiasme

Zaterdag traden er 35 ploegen aan in de leeftijden U8 tot en met U14 en was er een FIT poule. In totaal werden er 98 wedstrijden gespeeld in het zand van het beachterrein, midden in het bos van Hechtel-Eksel. In elke leeftijdcategorie was een finale ronde en elke ploeg kreeg een certificaat van deelname uitgereikt. Het was mooi om te zien dat daar zowel de ploegen als het publiek van genoten.

Showsport

Zondag kwamen de ploegen vanaf U16 in actie. Dit jaar was er zelfs een kustploeg naar Limburg afgereisd en mochten we twee ploegen uit Nederlands Limburg verwelkomen. Het team Beachhandball Blankenberge liet zien dat het beachhandbal een echte showsport is.
Op naar volgend jaar

De organisatie dankt alle spelers en ploegen, de VHV, sponsoren en alle vrijwilligers en scheidsrechters.