Red Wolves Abroad

Met deze gloednieuwe rubriek willen wij jullie wekelijks ’s maandags op de hoogte brengen van de prestaties van de Red Wolves in het buitenland. Eind oktober kunnen jullie hen ‘live’ aan het werk zien. Op zondag 28 oktober spelen de Red Wolves hun eerste thuiswedstrijd van de EK 2020 campagne. Afspraak om 15.45 u in Sportoase Leuven. Info over tickets volgt snel.

In de Lidl Starligue verloren Jef Lettens en Thomas Bolaers met Cesson Rennes na de openingswedstrijd ook de tweede competitiewedstrijd. Op bezoek bij Nimes werd het 24 – 19. Nu woensdag ontvangt Cesson Rennes Toulouse die op dit moment, net als Cesson, nog steeds op zoek zijn naar hun eerste punt.

Foto website Cesson Rennes

In de Franse tweede klasse won het Selestat van Thomas Cauwenberghs, Jeroen De Beule en Simon Ooms met 30 – 26 van Nice. Thomas Cauwenberghs was met 9 doelpunten topschutter. Jeroen De Beule vond 5 keer de weg naar doel. Simon Ooms scoorde drie keer bij zijn competitiedebuut. “Na de zware 31 – 25 bekernederlaag van vorige week tegen Massy hebben we in aanloop van deze wedstrijd scherp getraind en waren we klaar voor onze eerste competitiewedstrijd van het seizoen die gespeeld werd in een op voorhand uitverkochte sporthal. Gedurende de ganse wedstrijd stonden wij op voorsprong maar een echte kloof slaan lukte niet. We bleven de ganse tijd ons spel spelen en uiteindelijk slaagden we erin om op 5 minuten voor het einde van de wedstrijd afstand te nemen van een vermoeide tegenstander. Ik ben tevreden met deze winst. Je eerste competitiewedstrijd in de Proligue voor 2500 enthousiaste mensen winnen is toch wel memorabel. Volgende week wacht ons opnieuw een belangrijke wedstrijd. Dan nemen we het op tegen de buren van Strasbourg, de ploeg van Tom Robyns.”

Foto met dank aan Photohand - Babino Thierry

Tom Robyns slaagde er niet in om zijn eerste competitiewedstrijd te winnen. Tegen Vernon werd het 27 – 23. Ondanks de nederlaag mag Tom terugblikken op een sterk debuut in de Proligue. De Hasselaar was goed voor 9 doelpunten.

Nathan Bolaers debuteerde met zijn nieuwe club Limoges met een 26 – 21  zege tegen Grenoble. Bolaers schoot drie keer op doel en liet twee keer de netten trillen, goed voor een scoringspercentage van 66.67%.

Foto Proligue

Arber Qerimi, die in het tussenseizoen Cesson Rennes verliet voor het Kroatische Zagreb, debuteerde dit weekend in de koninginnenklasse van het handbal, de Champions League. Het team van Qerimi ging rusten met een 12 – 9 voorsprong maar verloor uiteindelijk in eigen huis met 23 – 24. Arber Qerimi begon aan de wedstrijd, schoot twee keer op doel en tekende voor de 20 – 20.  “We hebben tegen een grote Europese ploeg gespeeld. Eigenlijk verdienden we een punt maar het heeft niet mogen zijn. De Champions League hymne horen was speciaal. Ik ben fier dat ik als eerste Belg in deze prachtige competitie met heel veel topspelers mag aantreden.” Aanstaande woensdag reist Zagreb naar het Duitse Flensburg waar ze hun tweede wedstrijd van Groep B spelen.

Foto met dank aan Arber Qerimi - Zagreb

Arber plaatste deze foto op zijn Instagram account met bijschrift : Believe in your dreams.