Black Arrows Abroad

In navolging van de nieuwe wekelijkse rubriek ‘Red Wolves Abroad’ beginnen we vanaf vandaag met de rubriek ‘Black Arrows Abroad’. Net zoals bij de heren het geval is willen we jullie op de hoogte houden van de prestaties van de Belgische meisjes in het buitenland. Momenteel zijn er vijf Black Arrows die in het buitenland spelen: 

  • Nele Antonissen, Dalfsen (Nederland)
  • Clara Verschuuren, Dalfsen (Nederland)
  • Maureen Racz, Rennes (Frankrijk)
  • Aaricia Smits, Metz (Frankrijk-
  • Munia Smits, Blomberg-Lippe (Duitsland)

Vanaf maandag blikken we terug op hun weekendwedstrijden. Vandaag blikken we met Clara Verschuuren nog even terug op haar Europees avontuur.

“Afgelopen weekend zijn we met Morrenhof Janssen Dalfsen afgereisd naar Noorwegen om het in de eerste ronde van de EHF cup op te nemen tegen Fredrikstad. Deze ploeg speelt in de hoogste afdeling van Noorwegen. In de heenwedstrijd verloren we met het kleinste verschil (27-28). Door tien doelpunten van Nele (uit elf pogingen), verlieten we met veel vertrouwen het veld. Nu voelden we dat we zeker kans hadden op de tweede ronde in de EHF Cup. Na de nipte nederlaag van zaterdag, ging de terugwedstrijd op zondag van in het begin moeizaam. Bij de rust was de achterstand 19-9, maar we zijn wel als team blijven vechten voor iedere bal. Deze wedstrijd werd beëindigd bij een 26-16 eindstand. Dit betekent het einde van ons Europees avontuur. Het was een leuke en leerzame ervaring en we kijken ernaar uit om meer wedstrijden tegen Europese topploegen te spelen” aldus Clara Verschuuren.