Red Wolves Abroad

Met deze gloednieuwe rubriek willen wij jullie wekelijks ’s maandags op de hoogte brengen van de prestaties van de Red Wolves in het buitenland. Eind oktober kunnen jullie hen ‘live’ aan het werk zien. Op zondag 28 oktober spelen de Red Wolves hun eerste thuiswedstrijd van de EK 2020 campagne. Afspraak om 15.45 u in Sportoase Leuven. Info over tickets volgt later deze week.

We beginnen ons overzicht van de Red Wolves met de clash der Belgen. Het Sélestat van Simon Ooms, Jeroen De Beule en Thomas Cauwenberghs ging winnen op bezoek bij Strasbourg, de club van Tom Robyns. De wedstrijd eindigde op 27 – 32. Tom Robyns tekende voor twee goals uit vier schoten. Thomas Cauwenberghs vond vijf keer de weg naar doel, Jeroen De Beule drie keer.

“Het was voor ons allen een speciale wedstrijd” zegt Tom Robyns. “Het was 23 jaar geleden dat beide ploegen nog eens tegenover elkaar stonden. Het minste wat je kan zeggen is dat de derby hier enorm leeft. Voor mij was het de eerste thuiswedstrijd in een uitverkochte sporthal en het was uiteraard extra speciaal om te spelen tegen mijn kameraden. De druk lag bij hun omdat wij het kleine broertje zijn waardoor we toch iets vrijer konden spelen. We begonnen sterk maar over de volledige eerste helft gezien toonden wij iets teveel respect voor de tegenstander. Halfweg was de stand 13 – 18. In een betere tweede helft wisten we de kloof te verkleinen.  Een te hoge foutenlast verhinderde ons om volledig terug in de match te komen waardoor de wedstrijd op 27 – 32 eindigde. Een logische uitslag. Het was een mooie hoogstaande wedstrijd waar iedereen van heeft genoten.”

Foto's met dank aan A. Kieffer Photographe

Na twee speeldagen staat Sélestat aan de leiding met 4 punten. Volgende week neemt de leider het op tegen Grenoble, die net als Strasbourg puntloos onderaan bengelen. Strasbourg gaat op bezoek bij Cherbourg.

Nog in de Pro Ligue verloor het Limoges van Nathan Bolaers op bezoek bij Dijon met 30 – 26. Nathan nam 3 treffers voor zijn rekening.

Foto website Limoges Hand 87

Op woensdag schreef Arber Qerimi een stukje handbalgeschiedenis door als eerste Belg ooit een Champions League wedstrijd in het handbal te winnen. Het Zagreb van Qerimi ging op bezoek bij Flensburg winnen met 29 – 31. Qerimi nam 4 ‘potten’ voor zijn rekening. “Het is ongelofelijk om een Champions League wedstrijd in Flensburg winnend af te sluiten. Zelfs in mijn stoutste dromen had ik dit nooit durven dromen” zei Arber Qerimi in een eerste reactie. In de Seha league won Zagreb zondagavond zijn derde wedstrijd op rij. Op bezoek bij het Servische Vojvodina werd het 20 – 23. "Het was een zeer moeilijke wedstrijd en we waren erg vermoeid. De voorbije 10 dagen hebben we dan ook nogal wat afgereisd. Maar we hebben gewonnen en dat is wat telt!" De wedstrijden volgen elkaar in ijltempo op. Zaterdagavond geeft Zagreb Paris Saint Germain partij in de Champions League.

Cesson Rennes speelde afgelopen woensdag gelijk tegen Toulouse. Eindstand 29 - 29. Het Cesson van Lettens en Bolaers, die laatste zat niet in de kern, behaalde het eerste punt van het seizoen. Op woensdag spelen ons Cesson Wolves tegen Istres.

Pieter Strauven en de OCI Lions verloren in de BENE-League met het kleinste verschil van HC Visé BM.

Vandaag stond in Het Belang van Limburg te lezen dat Youri Denert terugkeert naar Sporting Nelo. Hieronder de tekst van Ivo Kwanten. 

Youri Denert keert na een verblijf van één jaar bij het Duitse Aurich terug naar Sporting NeLo. Denert geeft aan dat deze overgang niets te maken heeft met de degradatie van de club naar de vierde klasse, maar dat het puur om professionele redenen gaat. De 24-jarige doelman, die ook Belgisch international is, woont intussen in Neerpelt en gaat aan de slag bij de hoofdsponsor. Denert zal pas tegen het einde van het jaar in actie komen. Hij revalideert nog van een voetoperatie.

Tot volgende week.