Black Arrows Abroad

Vandaag serveren we jullie geen traditioneel overzicht van onze ambassadrices die in het buitenland zijn maar wel een terugblik op de stage en wedstrijd die de Arrows afgelopen weekend beleefden.  De sportieve staf organiseerden 2 trainingen en 1 wedstrijd.  Marlies Verschuuren hield haar dagboek bij.

Onze Nationale dames moesten zaterdagochtend reeds vroeg uit de veren om de verplaatsing richting Vieux Condé te maken.  In de voormiddag werd een korte, tactische training ingelast, waarin de belangrijkste richtlijnen werden overlopen voor dit toch wel hernieuwde team. Deze richtlijnen werden na de lunch nog eens visueel ondersteund door videoanalyses van wedstrijden die vorig seizoen werden gespeeld. Ook werd er reeds vooruitgeblikt naar de wedstrijd die later die dag volgde tegen handbal club Saint-Amand-les-Eaux Porte du Hainout (HBCSA-PH). Dit team, gecoacht door Florence Sauval, komt sinds dit seizoen uit in de hoogste reeks in Frankrijk (LFH). Onze dames wisten dus op voorhand dat dit geen gemakkelijke klus zou worden.

In de aanvangsfase van de wedstrijd was het voor de Black Arrows vooral verdedigend even aftasten. Na 5’ hadden onze dames zich echter volledig georganiseerd en mede door het sterke keeperswerk van Clara Verschuuren en Lili Herenger kregen ze meer grip op de aanvallende shotkracht van HBCSA-PH. Aanvallend kon Vera Mennicken enkele malen scoren vanop afstand en zorgden Nele Antonissen en Marlies Verschuuren voor enkele mooie combinaties waarbij Aaricia Smits op pivot werd vrijgespeeld die dan weer vakkundig afwerkte. Dit resulteerde in een 6-7 voorsprong na 14’. Ondertussen toonde Young Black Arrow Sien Buelens dat ze ook tegen dit soort tegenstander haar rol in verdediging kan uitvoeren. Jammer genoeg moest even later Marlies Verschuuren geblesseerd naar de kant, na een ongelukkig contact in verdediging. Onze Black Arrows lieten zich echter niet uit het lood slaan en hielden gelijke tred met de professionele speelsters van HBCSA-PH. 11-11 na 22’. Het hoge tempo dat werd opgelegd door onze dames en de hoge intensiteit waarmee de speelsters van HBCSA telkens weer hun aanval inzetten, eisten hun tol in de slotfase van de eerste helft, waardoor HBCSA-PH met een kleine voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft schakelden de speelsters van Saint-Amand-les-Eaux nog een versnelling hoger, waarop onze Black Arrows niet meteen een antwoord hadden. Er werd niet meer voldoende agressief uitgestapt in verdediging, waardoor de shotsters van HBCSA-PH te eenvoudig in stelling konden worden gebracht. Aanvallend hadden onze dames pech in de afwerking. Carmen Lips en Dagmar Nelissen creëerden mooie kansen vanop linkerhoek, maar de paal en keepster voorkwamen een doelpunt. Na 45’ moesten onze dames achter de feiten aanlopen bij een stand van 24-15. Het waren vooral Sophie Calu en Munia Smits die in de laatste fase van de wedstrijd de druk op de Franse verdediging hoog konden houden met enkele verrassende shots. Fien Boons bekroonde haar sterk verdedigend werk nog met een knappe goal vanuit een scherpe rechterhoek. Youngsters Lauranne Beckers en Emma Henderix grepen ondertussen ook de kans om te tonen wat ze kunnen. Het kon de wedstrijd echter niet doen kantelen en elk foutje aan Belgische kant werd genadeloos afgestraft door de ervaren speelsters van HBCSA-PH. Eindstand 35-18.

Op de receptie, georganiseerd door de handbalclub van Vieux-Condé’, werd nagepraat over de uitstekende eerste helft die toch werd overschaduwd door een tweede helft waarin onze dames nooit echt een vuist konden maken tegen het Franse geweld. Meteen werd samen met de technische staf besproken wat beter kon. Na een verdiende nachtrust, voegde de dames meteen de daad bij het woord en werd er nog een pittige training afgewerkt.

Onze huisfotograaf Alain Decamps was aanwezig en legde alles op de gevoelige plaats vast. BEKIJK HIER ALLE FOTO'S

De hernieuwde Black Arrows hebben er dus een leerrijke stage opzitten waarop ze kunnen verderbouwen naar de toekomst toe.
Het hele team wil tot slot graag handbalclub Vieux Condé bedanken voor de mede-organisatie van deze stage.