Black Arrows Abroad

In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen. 

Momenteel zijn er vijf Black Arrows die in het buitenland spelen: 

  • Nele Antonissen, Dalfsen (Nederland)
  • Clara Verschuuren, Dalfsen (Nederland)
  • Maureen Racz, Rennes (Frankrijk)
  • Aaricia Smits, Metz (Frankrijk-
  • Munia Smits, Blomberg-Lippe (Duitsland)

Het Metz van Aaricia Smits ging dit weekend op bezoek bij Altkirch. Beide teams hadden het maximum van de punten. Naast de zege stond ook de leidersplaats op het spel. Metz versloeg Altkirch met 26 – 37.  “Het was een intensieve wedstrijd met veel tempo naar voor en een harde verdediging van beide kanten. Door de goede omzetting van een goede verdediging in de snelle aanval hebben wij het verschil kunnen maken” zei Aaricia Smits na afloop van de wedstrijd. 

In Nederland verloor het Dalfsen van Clara Verschuuren en Nele Antonissen van Quintus. “Op zaterdag speelden we op verplaatsing tegen één van de titelkandidaten: Virto Quintus. Na een 1-1 tussenstand liep Quintus weg naar 7-1. Een omschakeling naar een offensieve verdediging en enkele snelle tegenaanvallen zorgden ervoor dat we de score terug gelijk brachten. Daarna nam Quintus toch weer vrij gemakkelijk afstand. De wedstrijd werd afgefloten bij een 23-16 eindstand. Volgend weekend spelen we een volgende zware uitwedstrijd tegen Geonius/V&L” aldus Clara Verschuuren.  In de stand zakt Dalfsen van een gedeelde eerste naar een gedeelde vierde plaats.

Het Blomberg-Lippe van Munia Smits werd eerder deze week uitgeschakeld in de bekercompetitie. In een doelpuntrijke partij tegen Thüringer Handball Club werd het 41 – 31.

Maureen Racz verloor afgelopen zaterdag met haar club Rennes met 27 – 20 van Chambray Touraine. Na een uitstekende start met drie zeges op rij verliest Rennes haar tweede wedstrijd van het seizoen.

Tot volgende week!