Via deze rubriek willen wij jullie wekelijks ’s maandags op de hoogte brengen van de prestaties van de Red Wolves in het buitenland. Eind oktober kunnen jullie hen ‘live’ aan het werk zien. Op zondag 28 oktober spelen de Red Wolves hun eerste thuiswedstrijd van de EK 2020 campagne.

Tickets voor de interland tegen Kroatie bestel je via DEZE LINK

Wil jij actief meewerken met de Red Wolves als ambassadeur of ambassadrice? Dat kan. Meer info via DIT ARTIKEL

Download hier DE OFFICIËLE POSTER en de BANNER voor Facebook en Twitter

Het was opnieuw een bijzonder drukke week voor Arber Qerimi die twee keer aan de bak moest. Op dinsdag versloeg hij met Zagreb in de SEHA League Metalurg Skopje met 26 - 22. Na vijf speeldagen staat Zagreb op de tweede plaats met 4 zeges uit 5 wedstrijden.

Bekijk HIER de hoogtepunten van de wedstrijd.

In zijn vierde Champions League wedstrijd behaalde Arber Qerimi een 31 – 31 gelijkspel. Na vier speeldagen noteert Zagreb 1 zege, 1 gelijkspel en 2 nederlagen. In de stand in Groep B staan ze met 3 punten op de 5e plaats. “In Skjern speelden we een goede wedstrijd. We nemen een goed punt mee naar Zagreb” aldus Arber Qerimi. “Op het einde ging de bal van de zege er net niet in. Dat is jammer maar het belangrijkste is dat we onze vooropgestelde doelstelling gehaald hebben: een punt meer naar huis nemen.”

Foto Instagram Arber Qerimi

Cesson Rennes met Jef Lettens in doel verloor afgelopen woensdag thuis met 21 - 30 van Saint-Raphaël. In het eerste kwartier verliep de wedstrijd gelijkopgaand. Na 16 minuten was het 6 - 6. Enkele tijdstraffen en een periode van minder efficiëntie gingen de teams rusten met 8 - 12. In de tweede helft liepen de bezoekers in zes dolle minuten 7 doelpunten uit en stond het na 36 minuten 9 - 16. De zaken werden er niet makkelijker op toen Frédéric Beauregard met een blessure van het veld moest. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 21 - 30.  Aanstaande woensdag trekt Cesson naar Nantes. Thomas Bolaers revalideert van een blessure.

Thomas Cauwenberghs, Jeroen De Beule en Simon Ooms speelden afgelopen vrijdag 25 – 25 gelijk op bezoek bij Massy. Voor Simon Ooms en co betekent dit gelijkspel het eerste puntenverlies van het seizoen.

“Het was een zwaar bevochten gelijkspel” blikt Simon Ooms terug. “We wisten dat het niet makkelijk ging worden aangezien Massy een stugge ploeg is en wij met vier geblesseerden zaten. We begonnen goed aan de wedstrijd en liepen snel drie doelpunten uit. Daarna kwam Massy terug in de wedstrijd en bleef het verschil niet meer dan één of twee goals. We kunnen tevreden zijn over onze agressiviteit  in verdediging wat er voor zorgde dat we geen schade opliepen door balverliezen en gemiste shots in aanval. We kunnen gezien de omstandigheden dus tevreden zijn met de hardbevochten punt. Belangrijk is nu dat we de punten volgende week thuis houden tegen Chartres, opnieuw een rechtstreekse tegenstander voor het kampioenschap.”

Nog in de Proligue versloeg Nathan Bolaers met Limoges St-Marcel Vernon met ruime cijfers: 31 - 21. "Vanaf de eerste tot en met de laatste minuut stond onze verdediging er" zegt Nathan Bolaers. "Aanvallend verliep eveneens alles volgens plan waardoor de tegenstander nooit een oplossing vond."

Bekijk HIER het interview van Nathan Bolaers na afloop van de wedstrijd.

Het Strasbourg van Tom Robyns kon ook dit weekend niet winnen. Op bezoek bij Chartres werd het 35 – 29.