De week van de official

Van 6 tot en met 14 oktober organiseert de VSF, de Vlaamse Sportfederatie, de week van de official. Tijdens deze jaarlijkse afspraak wordt een oproep gedaan aan clubs, federaties en sporters om nog meer dan anders aandacht te hebben voor officials. Zonder scheidsrechters is er immers geen sport.

Vlaams Minister van Sport ‘blies’ afgelopen zaterdag letterlijk ‘De week van de official’ op gang toen hij voor de gelegenheid een scheidsrechterplunje aantrok en de wedstrijd U13 Racing Genk – Westhoek in goede banen probeerde te leiden. De minister deed het met verve!

Foto Facebook /Twitter Philippe Muyters

De Vlaamse Sportfederatie roept samen met 33 deelnemende sportfederaties op om tijdens deze vierde Week van de Official alle scheidsrechters, juryleden, tijdsopnemers,... in de bloemetjes te zetten. Want zonder officials, geen wedstrijden!

Via deze weg wenst het scheidsrechtercomité van de VHV zijn oprechte dank te uiten aan alle scheidsrechters, waarnemers, tafelofficials en aan iedereen die op zijn of haar manier en inzet probeert om alle wedstrijden en tornooien van onze sport tot een goed einde te laten brengen. Een welgemeende dikke merci.

Hebben jullie een idee om binnen jullie club, of als sporter individueel, de scheidsrechters te steunen? Vooral doen zouden we zeggen!  Wanneer je op sociale media iets post doe het dan met deze vermelding #bedanktscheids #bedanktjury #superhelden #omdatzehetverdienen