Black Arrows Abroad

In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen. 

Momenteel zijn er vijf Black Arrows die in het buitenland spelen: 

  • Nele Antonissen, Dalfsen (Nederland)
  • Clara Verschuuren, Dalfsen (Nederland)
  • Maureen Racz, Rennes (Frankrijk)
  • Aaricia Smits, Metz (Frankrijk)
  • Munia Smits, Blomberg-Lippe (Duitsland)

In Nederland weet het Morrenhof/Jansen Dalfsen van Clara Verschuuren en Nele Antonissen weer wat winnen is. Na twee opeenvolgende nederlagen versloeg Dalfsen Borhave met 29 - 23.  “In het begin van de wedstrijd ging het lang gelijk op. Na een kwartier spelen stond er 6 – 6 op het scorebord. Na enkele snelle aanvallen konden we een kloof slaan, waarna de overwinning niet meer in gevaar kwam. De wedstrijd werd afgefloten met een score van 29-23" aldus Nele Antonissen die na de wedstrijd verkozen werd tot ‘Woman of the match’.

Munia Smits verloor eerder deze week nipt tegen de Duitse kampioen THC Thüringen. “Na de slechte beginfase waar het 3-10 stond na 16minuten kwamen halfweg de partij terug tot 12-15. Op het einde verliezen we de wedstrijd met 28-29. We hebben als ploeg enorm terug gevochten en hebben het niet opgegeven. Wij zijn er in geslaagd het hen moeilijk te maken. De 2 punten hebben we niet kunnen thuis houden maar we kunnen in het algemeen tevreden zijn over de wedstrijd.”

Maureen Racz en Saint-Grégoire Rennes Métropole gaan een ronde verder in de Beker van Frankrijk en nemen het in de volgende ronde op tegen Roche Sur Yon Vendée.