Red Wolves trappen EK campagne af

De Red Wolves, de nationale mannen handbalploeg, beginnen woensdag aan hun jacht op een ticket voor het EK 2020 dat in 2020 in Zweden, Noorwegen en Oostenrijk georganiseerd wordt. Met Servië wacht België geen makkelijke opdracht. Aan het EK 2020 doen voor het eerst 24 landenteams mee.

De Red Wolves verzamelden zondagnamiddag in hun uitvalsbasis Elewijtcenter. Zondagavond en maandagochtend organiseerden T1 Arnaud Calbry, bijgestaan door T2 Jo Smeets, een training. “Ik zag gisteren een goed gezind en een hongerig team dat zin heeft om te werken” aldus Arnaud Calbry. “De voorbereiding is heel kort. We moeten dus zeer pragmatisch te werken gaan, een gezamenlijk project uitwerken om op die manier klaar te zijn voor de wedstrijd tegen Servië. Thomas Bolaers ontbreekt in de selectie. Jeroen De Beule heeft een beetje hinder maar de medische staf is eerder positief. Deze avond traint hij mee. Afhankelijk van hoe hij zich voelt zal hij woensdag wel of niet spelen. Als dat niet het geval is dan is het wachten tot zondag tegen Kroatië.

Mogelijk geraakt hij fit voor woensdag en anders is het wachten tot zondag. Afgaande op de kwaliteiten van de Serviërs zijn onze kansen niet zo groot. Servië treedt aan met een fel gewijzigde ploeg. Dat wil zeggen dat het deels ook een stap in het onbekende zal zijn voor ons. Maar een match blijft een match.  Veel zal afhangen van onze eigen kwaliteiten. Belangrijk is om er van bij het begin van de match te staan én stand proberen te houden.”

De laatste wedstrijd van de Red Wolves dateert van half januari. “Op zich hoeft dat geen probleem te zijn” zegt Arber Qerimi. “Deze ploeg kent elkaar door en door. We zullen de automatismen snel terug vinden. Ik hoop dat we zondag gesteund worden door een enthousiast publiek want dat speelt een rol. In Servië zal het een heksenketel worden. Het feit dat er een generatiewissel is bij de Serviërs speelt misschien in ons voordeel al mogen we ons daar niet blind op staren. Zij zullen allemaal met het mes tussen de tanden spelen. Op het vlak van goesting en agressiviteit moeten we minstens op hun niveau acteren.

Met Arnaud Calbry en Jo Smeets is er een nieuwe staf waardoor er ook op een andere manier gewerkt wordt. “Het is een totale nieuwe manier van werken. We hebben een gezamenlijke visie waar allemaal achter staan” zegt Tom Robyns. “Er wordt veel gepraat, veel feedback gegeven. Tijdens de training gaan we voluit. Het is duidelijk waar we naar toe willen. De anciens pikken dat snel op en dat moet ook want we hebben niet veel tijd om die visie tussen de lijnen  uit te voeren. Het eerste gevoel is positief. Ook al zijn we nog niet veel samen geweest. Ik merk dat er bijzonder veel analyse gebeurd is zowel naar ons als naar de Serviërs toe.”

De wedstrijd Servië – België wordt aanstaande woensdag om 18.00 u gespeeld.

HERBEKIJK HIER RED WOLVES LIVE TV