Red Wolves ontvangen zondag Kroatië

Aanstaande zondag nemen de Red Wolves het in hun tweede kwalificatiewedstrijd in aanloop van het EK 2020 op tegen Kroatië, het nummer 8 van de wereld. De Kroaten versloegen donderdagavond Zwitserland met 31 – 28. België speelde eerder deze week gelijk in en tegen Servië. Op een tiental tickets na heeft Sportoase Leuven de maximum capaciteit bereikt. Zondag zijn er geen tickets meer te koop. 

Vrijdagochtend werd er opnieuw getraind. Na afloop van de training blikte T1 Arnaud Calbry nog even terug op de wedstrijd tegen Servië. “Ik heb mijn spelers gefeliciteerd met hun knappe prestatie. Vooral tactisch hebben ze het prima gedaan. Ze hebben de match in handen genomen, het tempo bepaald en dat tempo ook weten vast te houden. Daar slag de sleutel van het succes. We hebben nooit gepanikeerd, ook niet toen we tot twee keer toe een achterstand van drie goals moesten goedmaken. Jammer dat we op het einde de ervaring missen om misschien met meer dan één punt huiswaarts te keren. Kroatië heeft gisteren gewonnen tegen Zwitserland. In deze groep is veel mogelijk. Dit punt is fantastisch en geeft ons vertrouwen om te beginnen naar zondag toe. Dan ontmoeten we met Kroatië een handbalgrootheid. We weten dat het moeilijk wordt. Voor België is dat alsof ze de Himalaya moeten bedwingen. Maar wat een plezier dat we tegen zo’n land mogen spelen. Ik hoop dat de fans voor een kolkende arena gaan zorgen zodat ze de spelers nog meer energie geven. We zien wel hoe de match evolueert. Alles is mogelijk.” 

Jeroen De Beule sukkelt al enkele weken met een nukkige enkel. Tegen Servië speelde hij slechts vijf minuten. Desondanks de weinige speeltijd scoorde De Beule een zeer belangrijk doelpunt. “Tijdens de laatste time-out gaf de bondscoach mij een zeer duidelijke opdracht mee. Wanneer je kan schieten moet je dat ook doen. De opdracht was zeer duidelijk en zo heb ik het graag. Ik kreeg de bal, schoot op doel en scoorde. Jammer dat we nadien nog een goal slikken en gelijkspelen. Er zat meer in maar het gewonnen punt kan écht belangrijk zijn. Mijn enkelblessure zorgt ervoor dat ik de laatste weken niet zoveel train om tijdens een match zo lang als mogelijk te spelen. Het is onmogelijk om zondag de ganse wedstrijd te spelen. Ik verwacht een gelijkaardig scenario als tegen Servië waar het plan was om een kwartier te spelen. Misschien heeft de coach mij zondag zelfs niet nodig en speel ik niet. Voor zondag moeten we ambitieus zijn. Wie in Servië een punt kan halen moet thuis de ambitie hebben om te winnen. Dat zal zeer zeer moeilijk zijn maar we moeten erin geloven. Denk maar aan de wedstrijd tegen Frankrijk twee jaar geleden en Servië afgelopen woensdag. Als we niet gefocust zijn krijgen we ‘kletsen’ zoals tegen Noorwegen maar als iedereen op het maximum van zijn kunnen speelt moet het mogelijk zijn om met de steun van de Belgische fans een goed resultaat te behalen.” 

“Zondag wordt het fysiek en tactisch nog een stuk zwaarder dan woensdag tegen Servië” zegt Nathan Bolaers. “Alle spelers spelen op het hoogste niveau én hebben Champions League ervaring, nog meer dan de Serviërs. Wij moeten onze inzet en concentratie vergeleken met woensdag verdubbelen. We kunnen dat. We spelen thuis in een tot de nok gevulde Sportoase. De fans gaan ons vleugels geven. Als we bovendien met dezelfde grinta als woensdag aan de wedstrijd beginnen kunnen we de tegenstander ambeteren zoals we dat tegen Servië ook al deden.."