Black Arrows Abroad

In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen. 

Momenteel zijn er vijf Black Arrows die in het buitenland spelen: 

  • Nele Antonissen, Dalfsen (Nederland)
  • Clara Verschuuren, Dalfsen (Nederland)
  • Maureen Racz, Rennes (Frankrijk)
  • Aaricia Smits, Metz (Frankrijk)
  • Munia Smits, Blomberg-Lippe (Duitsland)

In de Nederlandse competitie beleeft Dalfsen een seizoen met ups-and-downs. De ploeg van Nele Antonissen en Clara Verschuuren verloor afgelopen weekend met 27 – 23 van Venlo en zakt in de stand naar de 6e plaats. “Dit weekend moesten we uit spelen in Venlo. We wisten dat we hard zouden moeten knokken om de punten terug mee naar huis te nemen. We begonnen goed aan de wedstrijd maar Venlo kwam al snel terug langszij waardoor we met een 12-12 de rust in gingen. In de 2de helft ging Venlo over ons en konden we dit niet meer goed maken. Hierdoor werd het 27-23” aldus Nele Antonissen.

Fotograaf Alain Decamps was aanwezig en maakte deze foto.

Geen competitiewedstrijd dit weekend voor Saint-Grégoire Rennes Métropole HB en Maureen Racz. Aanstaande zaterdag 10 november staat de volgende wedstrijd op het programma. Leider Rennes ontvangt dan om 20.30 u Le Havre, momenteel vijfde in de stand op twee punten van Rennes.

Munia Smits leed met haar team HSG Blomberg-Lippe een 41 - 31 nederlaag in en tegen de ongeslagen Thüringer, leider in de bundesliga. Zelf staat Blomberg-Lippe op de 7e plaats.  Aanstaande zaterdag gaat HSG Blomberg-Lippe op bezoek bij Neckarsulmer Sport-Union, de voorlaatste in de stand.

Zus Aaricia Smits genoot in Frankrijk van een vrij weekend.

Xeniz Smits in genomineerd voor speelster van de maand oktober.  Stemmen kan via deze link.