Red Wolves Abroad

Via deze rubriek houden wij jullie wekelijks op maandags op de hoogte van de prestaties van de Red Wolves in het buitenland.

We beginnen ons overzicht bij het Strasbourg van Tom Robyns dat een nipte 31 - 32 thuisnederlaag leed tegen Massy. Tom nam 7 goals voor zijn rekening. Enkele Hasselaren maakten de verplaatsingen naar Straatsburg om Tom te gaan aanmoedigen. "Na de inderlands hadden we niet veel tijd om de wedstrijd voor te bereiden. Maar de boodschap op training was hetzelfde. De overtuiging om te winnen moet aanwezig zijn. We beginnen dan ook super aan de wedstrijd met veel overtuiging en kunnen direct het tempo bepalen. Na een sterke eerste helft gaan we rusten met 5 doelpunten voorsprong. De 2de helft is het een volledig omgekeerd scenario. Geen overtuiging, schrik om te verliezen en na 15 minuten komt Massy eerst gelijk en nemen ze vervolgens afstan. Met nog 4 minuten te spelen staan we op een bepaald moment 4 doelpunten achter. We slagen erin om nog gelijk te komen met nog 1 minuut te spelen: 31-31. Massy heeft in deze fase net iets meer geluk en weet nog te scoren. Voor ons lukte dat niet meer waardoor we weeral een zeer kostbaar punt verliezen."

In de stand blijft Strasbourg voorlaatste. Aanstaande vrijdag wacht de verplaatsing naar Créteil.

En ook uit Sélastat kwam er dit weekend geen goed nieuws. Jeroen De Beule, Simon Ooms en Thomas Cauwenberghs verloren hun derde wedstrijd op rij en zakken in de stand naar de achtste plaats. "We spelen eigenlijk een heel slordige wedstrijd en doordat we de tweede helft zwak beginnen slaan ze een kloof van vijf doelpunten die we niet meer kunnen dichten. We moeten nu volgende week thuis tegen leider Saran vol aan de bak. Om voeling met de top te behouden moeten we absoluut winnen" aldus Simon Ooms.

Nog meer kommer en kwel van de Belgen in Franse loondienst. Nathan Bolaers en Limoges speelden een verdienstelijke partij tegen leider Saran. Halfweg stond het 12 – 12. Na 56 minuten was de stand met 21 – 21 nog steeds in evenwicht. Het bleef een nagelbijter tot op het einde maar het was leider Saran die de punten thuishield. Eindstand 25 – 24. Limoges trekt aanstaande vrijdag naar Nancy.

In de Lidl Starleague hield het Cesson Rennes van Red Wolves Jef Lettens en Thomas Bolaers voor het eerst dit seizoen de punten thuis door Ivry met 26 – 23 te verslaan. Jef Lettens onderscheidde zich met 5 reddingen. In de stand blijft Cesson 10e en neemt slaat het een driepuntenkloof met eerste achtervolgers Istres en Ivry.

Bekijk HIER de samenvatting van de wedstrijd.

Dit weekend zakte Jef Lettens samen met Red Wolves teammanager Marc Dongleur af naar Nantes om de Champions League wedstrijd tegen het Zagreb van Arber Qerimi mee te pikken. Halfweg stond Zagreb 10 - 11 op voorsprong maar uiteindelijk wonnen de Fransen met 23 - 20. In de stand zakt Zagreb naar de voorlaatste plaats maar de kloof met de derde plaats bedraagt slechts 2 punten oftewel één zege. Aanstaande zaterdag neemt Zagreb het thuis op tegen Pivovarna Lasko.