Red Wolves Abroad

Via deze rubriek houden wij jullie wekelijks op maandags op de hoogte van de prestaties van de Red Wolves in het buitenland.

Arber Qerimi beleefde een schitterende week. Dinsdag 6 november versloeg hij met zijn team Zagreb Meshkov Brest met 29 - 24. Na 8 speeldagen staat Zagreb aan de leiding met 21 punten, dat zijn er 3 meer dan eerste achtervolger Vardar. Zaterdag gaat Zagreb op bezoek bij Tatran Presov. Afgelopen zaterdag won Arber zijn tweede Champions League wedstrijd. Voor 6000 uitzinnige toeschouwers versloeg Zagreb het Sloveense RK Celje Pivovarna Lasko met 24 - 22. Halfweg was het 11 - 9. Arber Qerimi scoorde 3 doelpunten. “Ik ben tevreden over mijn persoonlijke prestatie” zegt Arber Qerimi. “Vooraf hadden we een plannetje en iedereen heeft zich daar aan gehouden. Zoals zo vaak dit seizoen stond onze verdediging er opnieuw. Onze doelman speelde een zeer sterke partij. Wij bepaalden het ritme en hadden de wedstrijd de hele tijd onder controle.”

Na 7 wedstrijden totaliseert Zagreb 5 punten, dat zijn er amper 2 minder dan Nantes dat derde staat.

De doelman van Zagreb werd gekozen tot 'Man van de match'. Bekijk de beelden HIER

Minder goed verging het de Belgen in Franse loondienst bij Sélestat. Jeroen De Beule, Simon Ooms en Thomas Cauwenberghs verloren voor de vierde keer op rij.  Jeroen De Beule scoorde 7 keer, Cauwenberghs 5 keer. Ondanks de Belgische inbreng verloor Sélestat met 23 - 24. Een zure nederlaag. "Het was inderdaad heel zuur" zegt Jeroen De Beule. "We begonnen heel sterk, vooral verdedigd. We komen 2 goals voor, maar we eindigen de eerste helft een achterstand : 9 - 12. In de tweede helft hebben we dit vrij snel recht getrokken en komen we zelf opnieuw voor. Maar opnieuw geven we het uit handen en missen we 3 seconden voor het einde de kans voor de gelijkmaker. Iets te veel missers (waaronder 3 penalty's) tegen een heel ervaren keeper (José Manuel Sierra) die samen met hun spelverdeler (Chema Rodríguez) nog wereldkampioen is geworden met Spanje. Zeer jammer, want we spelen één van onze betere wedstrijden, maar op het einde komen we net wat ervaring tekort."

Aanstaande vrijdag nemen Limoges en Sélestat het tegen elkaar op. Een interessante partij voor ons Belgen.

Foto's met dank aan Thierry Babinot. Bekijk alle foto's HIER

Limoges ging met 27 - 22 verliezen bij Nancy. Nochtans stond het team van Nathan Bolaers bij de rust op voorsprong, 12 - 15. Iets voor halfweg de tweede periode had de thuisploeg die achterstand omgebogen in een voorsprong, 18 - 16. Nancy doelman Obrad Ivezic ontpopte zich met maar liefst 20 (!!!) reddingen tot man van de match.  Nancy klimt naar de derde plaats. Limoges is gedeeld zevende samen met Sélestat en Cherbourg.

Het Strasbourg van Tom Robyns blijft op de sukkel en verloor al voor de zevende keer in acht wedstrijden. Op bezoek bij Créteil werd het 29 - 26.

In de Lidl Starleague ging het Cesson Rennes van Jef Lettens en Thomas Bolaers  of bezoek bij het Dunkerque van bondscoach Arnaud Calbry. Het werd geen succes voor de Belgen die een 25 - 17 nederlaag leden en dat ondanks de 13 (!!!) reddingen van Jef Lettens. In de stand blijft Cesson Rennes tiende.

Bekijk HIER de samenvatting van de wedstrijd.

In Bundesliga 3 blijft doelman Nicholas Plessers met Dragons op de tweede plaats. Thuis werd Großenheidom in bedwang gehouden. De wedstrijd eindigde op 36 – 27 en zo blijven Plessers en Dragons ongeslagen. “We hebben inderdaad dit seizoen nog niet verloren. In de eerste helft hebben we ons zelf moeilijk gemaakt. De tweede helft was beter” aldus Nicholas Plessers.