Internationaal G-handbaltornooi

Afgelopen zondag organiseerde HV Uilenspiegel een eerste internationaal G-handbaltornooi. De G-eweldige handballers van HV Uilenspiegel uit Wilrijk ontvingen namen het op tegen Nederlandse BFC Beek. Beide teams zorgden voor een heerlijke handbalnamiddag!

Drie jaar geleden, in oktober 2015, begon HV Uilenspiegel als eerste club in België met G-sportwerking voor kinderen met ASS en/of mentale beperking. De voorbije jaren groeide de werking naar 25 spelers en 10 trainers. 9 vaste trainers en Nele Antonissen wanneer ze in het land is.

Beide teams speelden zondag drie wedstrijden. HV Uilenspiegel presteerde sterk in de eerste wedstrijd. Hun mooi samenspel resulteerde in enkele mooie punten en in winst van de eerste partij. In de tweede wedstrijd waren de rollen omgekeerd en won BFC Beek. De derde wedstrijd zou beslissen over eindwinst van het tornooi. Die derde partij was een échte nagelbijter. In een gelijk opgaande wedstrijd gaven beide teams het beste van zichzelf. Uiteindelijk won HV Uilenspiegel nipt. "Wauw! Wat heb ik vandaag weer genoten! Dikke dankjewel aan alle trainers! Jullie laten alle kids echt schitteren!

Tussen de drie wedstrijden toonden de kleinste G-handballertjes hun handbaltalent tijdens een oefenwedstrijdje tegen broers, zussen en enkele M17 meisjes. Het was fijn om zien hoe trots en enthousiast iedereen op het veld stond.

De wedstrijddag werd afgesloten door samen spaghetti te eten. En zo kwam er een einde aan een mooie, sportieve, intense en warme dag. Proficiat aan beide teams en een dikke pluim voor de G-eweldige trainers en begeleiders voor hun enthousiasme en fantastisch werk.

Foto’s met dank aan Alain Decamps.
Bekijk HIER de volledige galerij.