Bocholt speelt zondag Europees

Aanstaande zondag neemt Achilles Bocholt het in de derde ronde van de EHF Cup op tegen het Spaanse Liberbank Cuenca. Een historisch moment voor de Limburgers die nooit eerder in de clubgeschiedenis de derde ronde haalden. De wedstrijd vangt aan om 14.45 u. Handballiefhebbers die zondagnamiddag niet in de Damburg raken kunnen de wedstrijd volgen via Sporza Radio.

Cuenca is een profclub. De 29-jarige Ángel MONTORO is één van de topsspelers. Hij werd in 2013 met Spanje wereldkampioen door Denemarken te verslaan. Het voorbije jaar is Cuenca op een vijfde plaats geëindigd in de hoogste Spaanse klasse. Dit jaar verschijnt Cuenca  voor het eerst op het Europese toneel, met in hun kern internationale spelers van Spanje, Brazilië, Argentinië en Italië. Liberbank Cuenca heeft naar eigen zeggen de beste supportersclub van Spanje en dat zullen we zeker merken tijdens onze thuiswedstrijd. Momenteel hebben al 120 supporters hun vliegtuigticket geboekt om de wedstrijd in ons sportcomplex De Damburg bij te kunnen wonen. De sporthal in Cuenca heeft 1.800 zitplaatsen en bijna elke thuiswedstrijd is uitverkocht.

Bocholt krijgt in de 3de ronde dus een potige tegenstander uit een andere handbalcultuur tegenover zich. In deze heenwedstrijd staat nog alles op het spel en beide teams zullen daarom ongetwijfeld supergemotiveerd zijn om een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd te verwerven. Het belooft in elk geval een memorabele handbalnamiddag te worden waarin spektakel verzekerd is!