Bocholt heeft afspraak met de geschiedenis

BENE-League-leider Bocholt en zijn concurrent Wezet, die deze week in de BENE-League al wonnen tegen respectievelijk Sasja en Aalsmeer, moeten zondag Europees aan de bak. Wezet neemt het in de Challenge Cup thuis op tegen Kastrioti ui Kosovo. Bocholt krijgt in de EHF Cup het bezoek van het Spaanse Cuenca.

"We hebben een afspraak met de geschiedenis", blikt Bocholt-voorzitter Pascal Derkoningen vooruit. "We kunnen de eerste Belgische ploeg worden die zich plaatst voor de groepsfase van een Europabeker. Maar gemakkelijk wordt dat niet. Cuenca maakt zijn Europees debuut, maar de vijfde plaats in de ijzersterke Liga Asobal vorig seizoen zegt heel veel over de capaciteiten van deze Spaanse ploeg. Over kwalificatie wil ik het liever nog niet hebben. Laat me het zo stellen: we maken van deze thuiswedstrijd een punt. Door die te winnen, zetten we het Belgisch handbal op de kaart en dan zien we wel of we over een week in Spanje voor de kwalificatie kunnen gaan."

Op de vraag of een club als Bocholt de groepsfase aankan, blijft Derkoningen heel rustig. "Cuenca is een profclub, wij zijn allemaal handbalamateurs. Zes Europabekerwedstrijden extra wegen op het budget van de club en van de spelers worden opnieuw extra inspanningen gevraagd. Maar als de kans zich voordoet, moeten we die grijpen."

BELGA