Spaanse profs te sterk voor Bocholt

In de heenwedstrijd in de derde voorronde van de EHF Cup handbal heeft Bocholt niet kunnen stunten. Het verloor zondag met 29-34 van het Spaanse Cuenca.

De Limburgers begonnen nochtans uitstekend tegen de Spaanse profs uit Cuenca. De 5-3 was buiten alle verwachtingen, met de 8-9 kon Bocholt nog leven maar in het tweede kwartier ging het allemaal te snel. Bocholt maakte te veel foutjes in aanval, kon het in verdediging niet meer bolwerken en bij 11-18 aan de rust waren de kaarten geschud.

De reactie van Bocholt in de tweede helft mocht gezien worden. Bij 18-21 was er weer sprake van een wedstrijd, maar de echte aansluiting kwam er niet meer. Met een 29-34 zege hebben de Spanjaarden een optie genomen op een plaats in de groepsfase van dit Europees tornooi. "Ik vind niet dat we weggespeeld werden", blikte uitblinker Evert Kooijman (9 doelpunten) terug. "We kunnen het niveau van de Spanjaarden aan, maar helaas niet de volle zestig minuten. En op dit niveau wordt dit genadeloos afgestraft." De terugmatch vindt komende zaterdag plaats in Cuenca.