Red Wolves Abroad

Via deze rubriek houden wij jullie wekelijks op maandags op de hoogte van de prestaties van de Red Wolves in het buitenland.

We beginnen dit overzicht met goed nieuws uit de Lidl Starleague waar het Cesson van Jef Lettens en Thomas Bolaers woensdag jongsleden Pontault versloeg met 22 - 17.  Cesson moest knokken voor de zege want halfweg de partij keken ze tegen een 9 - 11 achterstand aan. Jef Lettens had met 12 saves ééns te meer een groot aandeel in de zege van zijn team. In de stand klimt Cesson Rennes naar de 9e plaats.

“Met oog op het behoud in de Lidl Starleague was deze wedstrijd een heel belangrijke zege” zegt Jef Lettens. “Pontault is op dat vlak een rechtstreekse tegenstander. Bovendien had Pontault vorige week zijn wedstrijd tegen Istres met ruime cijfers gewonnen. Voor ons wat het moeilijk om in de wedstrijd te komen. Net zoals dat het geval was tijdens de match tegen Dunquerke vonden we ook nu ons ritme niet. Twee spelers maakten na lange tijd hun opwachting. Zij hadden bij aanvang van de wedstrijd tijd nodig om erin te komen. Dat alles vertaalde zich halfweg de wedstrijd in een kleine achterstand. Tijdens de pauze werd ons duidelijk gemaakt dat we een niveau hoger moesten spelen om te proberen om de partij naar ons toe te trekken. In de tweede helft hebben we de daad bij het woord gevoerd, voerden we het tempo op en speelden we achteraan meer gesloten. De cijfers zeggen alles over hoe goed de verdediging er stond. In 23 minuten slikten we 3 goals. Over de ganse tweede helft waren het er 6. Het resultaat mag gezien worden: een ruime overwinning met 5 goals verschil. De punten zijn binnen. Dit is een belangrijke stap richting behoud. Zo’n zege is ook goed voor het vertrouwen met oog op de wedstrijden tegen Montpellier en Parijs waar nu alles kan en mag. De kunnen met minder druk aan die matchen beginnen. Een leuk gevoel om naar die wedstrijden toe te leven. We kunnen ons nu ook klaarstomen voor de wedstrijd tegen Aix over een paar weken.”

Bekijk HIER de samenvatting van de wedstrijd

Bekijk  HIER de foto's met dank aan fotograaf Cyril Mosqueron 

In de Proligue, de Franse tweedeklasse, is het wat de Belgen betreft kommer en kwel. Nathan Bolaers kampt met een blessure en moest verstek laten gaan voor de clash met Red Wolves Jeroen De Beule en Simon Ooms. Het Sélestat met ook Thomas Cauwenberghs in de rangen verloor met 29 – 27 van Limoges. Sélestat zakt week na week weg. Het staat nu negende en kijkt al tegen een achterstand van 8 punten aan op leider Chartres.  De vier goals van De Beule en Ooms zijn mooie statistieken maar leveren hun team geen punten op. “We spelen zeker geen slechte wedstrijd maar waren in aanval soms wat ongeduldig wat resulteerde in teveel balverlies. Limoges daarentegen heeft heel wat ervaren spelers en ging hier slimmer mee om met deze eindscore als gevolg. Volgende week moeten we absoluut winnen van Caen (laatste met nul punten ) om terug vertrouwen op te doen als ploeg” aldus Simon Ooms.

Ook deze week slaagde het Strasbourg van Tom Robyns er niet in om het tij te keren. De 29 - 33 thuisnederlaag tegen Nancy zorgt ervoor dat Strasbourg onderaan het klassement blijft bengelen.

Goed nieuws dan weer uit Duitsland waar Nicolas Plessers zijn wedstrijd met SG Schalksmühle-Halver in de derde Bundesliga tegen Minden II gewonnen heeft met 29 – 27. In de stand blijft SG Schalksmühle-Halver daardoor op de tweede plaats op 1 punt van leider Krefeld. “In het begin van de partij hadden we het moeilijk in de aanval” blikt Nicolas Plessers terug op zijn partij. “Maar door een paar wissels, hebben we daardoor meer accenten kunnen zetten. De verdediging was de sleutel voor onze overwinning.”

Foto met dank aan Nicolas Plessers

Nadat Zagreb vorige week in de Champions League RK Celje Pivovarna Lasko thuis versloeg met 24 - 22 liep het team van Arber Qerimi gisteren in Slovenië tegen datzelfde RK Celje Pivovarna Lasko een 30 - 21 nederlaag op. Halfweg de partij was het 10 - 9 voor de thuisploeg. In de stand na 8 speeldagen in Groep B zakt Zagreb naar de achtste en laatste plaats met amper drie punten minder dan de derde plaats van Nantes.

Archieffoto van de wedstrijd tegen Nantes met dank aan fotograaf Cyril Mosqueron